Ajankohtaista

6.2.2017 7.49

Yritysneuvontaa nyt myös videolla ja chatilla

SavoGrowssa alkaa uusi sähköinen kokeilu yhteistyössä eMaaseutu-hankkeen kanssa: jatkossa yrityspalveluja tarjotaan myös virtuaalisesti.

Yritysneuvontaan liittyy monta asiaa, jotka hoituisivat helposti videoyhteydellä tai chatillä. Kehittämis- ja investointisuunnitelmia olisi helppo jakaa yhteiselle ruudulle ja käydä työn alla olevia lomakkeita läpi etänä. Chatin kautta hoituisi helposti nopeat kysymykset, jotka liittyvät vaikkapa oikean tiedon löytämiseen nettiviidakosta: chatissä on helppo jakaa esimerkiksi linkkejä, jotka opastavat yrittäjää eteenpäin.

 

Erityisen käyttökelpoinen video- ja chatyhteys on mahdollisuuksien markkinoimisessa vaikkapa pääkaupunkiseudun asukkaalle tai yrittäjälle, joka miettii maisemanvaihdosta: tutkimusmatkoja ei tarvitse tehdä summamutikassa, vaan alustavia neuvotteluja sijoittumisesta ja toimintaedellytyksistä voi käydä helposti videon välityksellä.

 

SavoGrown alueen viisi elinkeinoasiamiestä liittyvät Nilakan kunnissa käynnissä olevaan virtuaaliasioinnin pilottiin; elinkeinopalveluita tarjotaan tässä pilotissa sähköisesti myös Rautalammin ja Suonenjoen elinkeinoasiamiesten puolesta. Elinkeinoasiamiesten sähköisessä kalenterissa on päivittäin tarjolla videopalaveriaika; tämän lisäksi chatilla voi tavoitella joka arkipäivä toimistoajan puitteissa.

 

Pilotilla halutaan tarjota saavutettavampaa palvelua oman alueen yrittäjille, mutta myös markkinoida SavoGrown tunnustettuja yrityspalveluja laajemmalle: voisiko uudesta sähköisestä palvelukulttuurista tulla myös uusi kilpailutekijä ja erottautumiskeino uusien yrittäjien houkuttelemisessa Pohjois-Savoon? Tiistaina 21.3. toteutetaan kokeellinen, videovälitteinen ja vuorovaikutteinen yrittäjäinfo SavoGrown alueen toimintaedellytyksistä, vetovoimatekijöistä ja resursseista – info suunnataan erityisesti oman alueen ulkopuolisille yrittäjille, jotka miettivät toimintaympäristön vaihdosta.

 

Elinkeinoasiamiesten pilotti on osa Palvelu tulevaisuuteen: eMaaseutu -hankkeen pilotteja, joiden tavoitteena on lisätä sähköisten palvelujen käyttöä sekä tehdä olemassa olevista palveluista paremmin saavutettavia. Yrityspalveluiden virtuaalipilotti kestää huhtikuun loppuun saakka.

 

SavoGrown elinkeinoasiamiehet ovat virtuaalisesti tavoitettavissa osoitteessa: www.savogrow.fi/yrityspalvelut.                                         


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä