Aloittavalle yrittäjälle tietopaketti

Onko mielessäsi liikeidea, jonka toimivuus ja kannattavuus mietityttävät? Elinkeinoasiamiehemme auttavat sinua henkilökohtaisesti liiketoiminnan suunnittelussa ja yritysidean arvioinnissa ja kehittämisessä. 

SavoGrow tarjoaa sekä uuden yrityksen perustamisvaiheessa että ostovaiheessa maksutonta henkilökohtaista neuvonta-apua toimialueensa asukkaille. Elinkeinoasiamiesten avustuksella selvität yrityksen perustamiseen liittyvät suunnitelmat ja laskelmat, rahoitusasiat (mm. starttiraha) sekä viranomaisasiat (mm. rekisteröinti ja Y-tunnus sekä verotus).

Ennen yrityksen perustamista tutki ensin, onko sinussa yrittäjäainesta ja puntaroi eri vaihtoehtoja yritystoiminnan aloittamiseen. Tee liiketoimintasuunnitelma ja selvitä rahoitusvaihtoehtoja ja taloudellisia mahdollisuuksia. Myös verotuksen perusasioihin kannattaa tutustua heti alkuunsa.

Valitse toimintaasi sopiva yritysmuoto ja selvitä tarvittavat luvat ja ilmoitukset. Pakollisia tehtäviä ei ole paljon, mutta niiden lisäksi voit tehdä myös joitakin muita valmisteluja. Ja sitten ei muuta kuin paperit kuntoon.

Yrityksen perustamisen kolme askelta:

  1. Suunnittele ja selvitä liiketoiminnan perusasiat
  2. Valitse yhtiömuoto, huolehdi pakollisista tehtävistä ja harkitse, mitä muuta tarvitset
  3. Tee varsinaiset perustamistoimet
Mikäli haluat täyttää liiketoimintasuunnitelman ennen elinkeinoasiamiehen tapaamista, voit tehdä sen Oma Yritys-Suomi palvelussa. 

Kun suunnittelet yrittäjyyttä, palvelusta löytyvien työkalujen ja sisältöjen avulla voit mm. arvioida liikeideasi kannattavuutta. Tässä sinua auttavat paikkakuntakohtainen ja valtakunnallinen toimialatieto.

Liiketoimintasuunnitelmatyökalun avulla voit vaivattomasti laatia suunnitelmia ja tehdä liiketoimintaasi liittyviä laskelmia.

Palvelusta saat myös tärkeää tietoa toimialallasi vaadittavista luvista ja ilmoituksista sekä paikkakuntasi yrityspalveluista.

Testaa valmiutesi ryhtyä yrittäjäksi

Yrittäjätestin avulla pystyt testaamaan valmiuksiasi yrittäjäksi ryhtymiseen. Testi koostuu kahdeksasta eri osa-alueesta. YrittäjätestiPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä