Siirry sisältöön

Marjaosaaminen

Valtakunnallisia palveluita

Marja-alan kehittämis- ja asiantuntijapalveluja viljelijöille ja muille marja-alasta kiinnostuneille tarjoaa Marjaosaamiskeskus, joka toimii SavoGrown alaisuudessa Suonenjoen Yrityspuisto Futurialla. Marjaosaamiskeskuksen palvelut ovat valtakunnallisia – palvelemme viljelijöitä ympäri Suomen.

Marjaosaamiskeskuksella sinua palvelevat:

Raija Kumpula, p. 020 746 4630, raija.kumpula@savogrow.fi
Raisa Haavikko, p. 040 164 6670, raisa.haavikko@marjanviljelijat.fi

Olemme aktiivinen hanketoimija: koulutus- ja kehittämishankkeiden lisäksi teemme käytännön koetoimintaa Marjanviljelyn koetilallamme Suonenjoella.

Osion sisältö

Marjanviljelyn koetila

Marjaosaamiskeskus kehittää ja testata erilaisia marjanviljelyn tuotantomenetelmiä, kasvinsuojelutapoja, lajeja ja lajikkeita Marjanviljelyn koetilalla Suonenjoella.

Tietoa marjanviljelystä

Ajantasaisin uutis- ja tutkimustieto marja-alalta kerätään jatkossa Marjatieto.fi-sivustolle, jota päivittää marja-alan toimijoiden laajempi verkosto.

Marja-alan hankkeemme

Kaikki hankkeet

Marjantuotannon kilpailukyky muuttuvissa olosuhteissa – MARKO

Hankkeen päätavoitteena on lisätä marjanviljelijöiden tietoa uusista keinoista, joilla he voivat parantaa tilan kannattavuutta, vastuullisuutta sekä asemaa markkinoilla ja muuttuneessa maailmantilanteessa.

Tietoa biotaloudesta – Biokipinä

Biokipinä on tiedotushanke, jossa jaetaan ajantasaista tietoa biotaloudesta alueen yrityksille, kunnille ja muille toimijoille.

UVC-tekniikka mansikan kasvitautien torjunnassa

Mansikan tunneliviljelyssä suurin laatutappioita ja sadonmenetyksiä aiheuttava kasvitauti on mansikan härmä (Podosphaera aphanis), joka kasvukauden …

Drosophila suzukiin hallintakeinot marjatuotannossa

Tällä hankkeella pyritään kehittämään hedelmillä ja marjoilla nopeasti leviävän tuholaislajin, täplämahlakärpäsen (Drosophila suzukii) integroitua torjuntaa …

Vihreä siirtymä kasvinsuojelussa – VISIO

Vihreä siirtymä kasvinsuojelussa -hankkeen päätavoitteena on Pohjois-Savon marjantuotannon kehittäminen kohti Pellolta pöytään -strategian tavoitteita vähentämällä …