Siirry sisältöön

Matkailu

Koko maakunnan matkailun kehittäjä

SavoGrow kehittää aktiivisesti oman alueen ja koko maakunnan matkailua. Matkailusta pyritään luomaan alueen elinkeinoelämälle uusi tukijalka, joka tuo alueelle elinvoimaa, investointeja ja uusia yrityksiä.

SavoGrow on koordinoinut viime vuosina koko Pohjois-Savon laajuista matkailun kehitystyötä Pohjois-Savon Lakeland 2 -hankkeen (2019-2022) puitteissa. Hankkeessa maakunnan kansainvälistä matkailumarkkinointia on kehitetty VisitFinland-brändin alla ja tavoitteena on ollut luoda sitoutunut toimijaverkosto kehittämään kansainvälistä matkailua. Yhtenä hankkeen keskeisenä tavoitteena oli perustaa maakunnallinen matkailuorganisaatio Pohjois-Savoon.

Kohti maakunnan yhteistä matkailua -hanke vie loppuun maakunnallisen matkailuorganisaation perustamisen syksyn 2023 aikana.

Kohti maakunnan yhteistä matkailua

Hankkeen tavoitteena on pitää Pohjois-Savon maakunta ja matkailutoimiala mukana valtakunnallisessa (Visit Finland) ja alueellisessa (Pro …

Lue lisää

Yhteistyön koordinaattori

SavoGrown alueen matkailussa on paljon käyttämätöntä potentiaalia. Alueellamme sijaitsevat mm. jylhä Etelä-Konneveden kansallispuisto, ylistetyt Lintharjun maastopyöräreitit ja perhokalastajien suosima Äyskoski.

Kehitysyhtiö ylläpitää visitsavo.fi-sivustoa, johon on koottu SavoGrown alueen kuntien luontomatkailukohteita ja palveluntuottajia. Sivustoa kehitetään kohti kattavampaa alueellista matkailusivustoa Matkailuverkot vesille -hankkeessamme.

Matkailuyritysten yhteistyötä pyritään vahvistamaan yhteisissä tapaamisissa ja hankkeiden kautta. Yhteistyötä tehdään myös alueen naapurikuntien kanssa Pieksämäen, Hankasalmen ja Konneveden suuntaan.

Matkailuverkot vesille

Matkailuverkot vesille -hankkeen tavoitteena on SavoGrown alueen matkailuelinkeinon vahvistaminen ja kasvu sekä matkailualueen tunnettuuden lisääminen valtakunnallisella tasolla.

Lue lisää

Uusia kokeiluja

Kehitysyhtiössä tehtävänämme on kokeilla uusia toimintamalleja ja luoda mahdollisuuksia uudenlaisen liiketoiminnan synnylle. Matkailussa olemme kartoittaneet mahdollisuuksia vajaakäytöllä olevien mökkien käyttöasteen kasvattamiseen ja koonneet tietoa uuden liiketoiminnan luomiseksi vapaa-ajanmatkailun ympärille.

Ryhtyisinkö mökin vuokraajaksi?

Pohditko mökkisi laittamista vuokralle? SavoGrown kokoama aineisto tiivistää oleellisimman siitä, miten mökin vuokraus kannattaa aloittaa, …

Lue lisää

Osion sisältö

Matkailun tapahtumamme

Kaikki tapahtumat