Siirry sisältöön

Matkailu

Koko maakunnan matkailun kehittäjä

SavoGrow kehittää aktiivisesti oman alueen ja koko maakunnan matkailua. Matkailusta pyritään luomaan alueen elinkeinoelämälle uusi tukijalka, joka tuo alueelle elinvoimaa, investointeja ja uusia yrityksiä.

Tällä hetkellä SavoGrow koordinoi Pohjois-Savon Lakeland 2 -hanketta, jossa alueen kansainvälistä matkailumarkkinointia kehitetään VisitFinland-brändin alla. Tavoitteena on luoda sitoutunut toimijaverkosto kehittämään kansainvälistä matkailua.

Pohjois-Savon Lakeland 2 -hanke

Pohjois-Savon Lakeland 2 -hanke toimii kansainvälisen matkailun kehittämisen käytännön työkaluna Pohjois-Savon maakunnassa. Hankkeen tavoitteena on …

Lue lisää

Yhteistyön koordinaattori

SavoGrown alueen matkailussa on paljon käyttämätöntä potentiaalia. Alueellamme sijaitsevat mm. jylhä Etelä-Konneveden kansallispuisto, ylistetyt Lintharjun maastopyöräreitit ja perhokalastajien suosima Äyskoski.

Kehitysyhtiö ylläpitää visitsavo.fi-sivustoa, johon on koottu SavoGrown alueen kuntien luontomatkailukohteita ja palveluntuottajia. Sivustoa tullaan kehittämään kohti kattavampaa alueellista matkailusivustoa Matkailuverkot vesille -hankkeessamme.

Matkailuyritysten yhteistyötä pyritään vahvistamaan yhteisissä tapaamisissa ja hankkeiden kautta. Yhteistyötä tehdään myös alueen naapurikuntien kanssa Pieksämäen, Hankasalmen ja Konneveden suuntaan.

Matkailuverkot vesille

Matkailuverkot vesille -hankkeen tavoitteena on SavoGrown alueen matkailuelinkeinon vahvistaminen ja kasvu sekä matkailualueen tunnettuuden lisääminen valtakunnallisella tasolla.

Lue lisää

Uusia kokeiluja

Kehitysyhtiössä tehtävänämme on kokeilla uusia toimintamalleja ja luoda mahdollisuuksia uudenlaisen liiketoiminnan synnylle. Matkailussa olemme kartoittaneet mahdollisuuksia vajaakäytöllä olevien mökkien käyttöasteen kasvattamiseen ja koonneet tietoa uuden liiketoiminnan luomiseksi vapaa-ajanmatkailun ympärille.

Ryhtyisinkö mökin vuokraajaksi?

Pohditko mökkisi laittamista vuokralle? SavoGrown kokoama aineisto tiivistää oleellisimman siitä, miten mökin vuokraus kannattaa aloittaa, …

Lue lisää

Osion sisältö