Siirry sisältöön

Yrityksen perustaminen

Onko mielessäsi liikeidea, jonka toimivuus ja kannattavuus mietityttävät? Elinkeinoasiamiehemme auttavat sinua liiketoiminnan suunnittelussa ja yritysidean arvioinnissa ja kehittämisessä. Yritysneuvontamme on maksutonta, luottamuksellista ja kaikille avointa. Hyödynnä palvelumme – me autamme sinua kehittämään ideastasi kannattavaa bisnestä.

Yritysneuvonnassa käyt läpi mm.

  • Liikeideasi sekä toimialan tilannetta alueella
  • Millaisia liikevaihtotavoitteita yritystoiminnalle asetat ja miten voit tavoitteen saavuttaa?
  • Kannattavuutta, rahoitustarvetta ja rahoituksen järjestämistä tulos, tase ja rahoituslaskelmien avulla
  • Toimivan yrityksen ostoon liittyviä asioita (yrityskaupat)
  • Yrittäjän sosiaaliturvaa
  • Eri yhtiömuotoja 
  • Starttirahaa

Perustamisopas
Uusyrityskeskuksen julkaisemasta Perustamisoppaasta voit lukea mm. millainen liiketoimintasuunnitelma sinulla tulisi olla, mistä voit saada rahoitusta yrityksellesi ja miten yrityksen rekisteröinti tapahtuu. Perustamisopas

Yritystulkki – yrittämisen perustietoa selkokielellä
Yritystulkista löytyy yrittämiseen liittyvä perustieto. Aineistosta löytyy esim. lomakkeet mm. liiketoimintasuunnitelman laatimiseen; laskentaohjelmia mm. taloussuunnitteluun ja hinnoitteluun; ja tietoa eri rahoitusvaihtoehdoista. Kehitysyhtiökohtaisesti räätälöityä materiaalia päivitetään jatkuvasti. Yritystulkki

Varaa aika maksuttomaan neuvontaan

Elinkeinoasiamiehemme auttavat yrityksen perustamiseen liittyvien suunnitelmien ja laskelmien teossa, rahoitusasioissa (mm. starttiraha) sekä viranomaisvelvollisuuksien hoidossa (mm. rekisteröinti ja Y-tunnus sekä verotus). Ennen kuin varaat itsellesi ajan yritysneuvontaan, voit halutessasi tutustua Perustamisoppaan sähköiseen versioon. Painetun oppaan saat neuvontakäyntien yhteydessä. 

Apunasi ovat elinkeinoasiamiehemme, jotka palvelevat jokaisessa alueemme kunnassa joko kasvokkain tai etänä – kumpi vaihtoehto sinulle paremmin sopii.

”SavoGrow oli hyvin mukana heti alussa kertomassa ja auttamassa, mitä ikinä tulikaan mieleen kysyä. Jeesasi, kun oli joku ongelma josta tarvitsi tietoa. Palveluista oli hyötyä – jos tuli kysyttävää, tiesi koko ajan minne voi laittaa viestiä.”

Mika Rukola, Iisveden rantapaviljonki, Suonenjoki

Ota rohkeasti yhteyttä!

Suonenjoen elinkeinoasiamies

Elinkeinoasiamies

Suonenjoki

Suonenjoen elinkeinoasioiden yhteyshenkilönä toimii tällä hetkellä Rautalammin elinkeinoasiamies Tuomo Vähäsarja. Hän delegoi tehtäviä tarvittaessa muulle SavoGrown henkilöstölle.

SavoGrow kuuluu valtakunnalliseen Uusyrityskeskus-verkostoon, jonka tavoitteena on edistää kestävän yritystoiminnan syntymistä Suomeen.