Siirry sisältöön

Tuotetietopalvelu

Apua pakkausmerkintöihin

Suunnitteletko elintarvikkeiden valmistusta, tarvitsetko apua pakkausmerkintöjen laatimisessa? Oletko valmistuttamassa pakkauksia tai pakkausetikettejä ja haluat varmentaa merkintöjen oikeellisuuden ennen painoon menoa? Asiantuntijamme ovat tukenasi!

Kauttamme voit saada apua:

  • Ainesosaluettelon laadintaan
  • Pakollisten ja vapaaehtoisten pakkausmerkintöjen laadintaan
  • Ravintosisällön laskentaan
  • Pakkausten ja pakkausvedosten oikolukuun ja merkintöjen oikeellisuuden tarkistukseen

Laskemme tuotteellesi ravintosisällön ja laadimme myyntipäällysmerkinnät (suomi, ruotsi, englanti) sisältäen pakolliset pakkausmerkinnät, ainesosaluettelon, ravintosisältömerkinnän, alkuperämerkinnän sekä mahdolliset luomu-, ravitsemus- ja varoitusmerkinnät.

Voimme myös oikolukea ja tarkistaa pakkausmerkintöjesi oikeellisuuden vedoksesta tai valmiista pakkauksesta.

Pakkaus on tärkeä osa tuotteen markkinointia ja usein ainoa kanava, jonka kautta kuluttaja kohtaa yrityksen. Huolellisesti laaditut ja oikeelliset pakkausmerkinnät antavat tuotteesta ja sen valmistajasta laatua ja luotettavuutta viestivän vaikutelman.

Elintarvikkeista annettavia tietoja koskevien säännösten tarkoituksena on kuluttajan valistaminen sekä suojaaminen terveysvaaroilta ja taloudellisilta tappioilta. On tärkeää tietää mitä merkintöjä tuotteeltasi vaaditaan. Puutteet tai virheet merkinnöissä voivat olla kuluttajille haitallisia ja esimerkiksi allergiaa ja intoleransseja aiheuttavien ainesosien puutteelliset merkinnät voivat johtaa tuotteen takaisinvetoon markkinoilta. Merkintöjen korjaaminen jälkikäteen voi tuoda yrityksellesi myös ylimääräisiä kustannuksia.

Kysy lisää!