Siirry sisältöön

Kuntalaisten osallistaminen

Aluekehitystyötä tehdään, jotta alueen kunnissa olisi hyvä elää ja asua. Kuntalaiset, kuntapäättäjät ja kuntien työntekijät ovat parhaita asiantuntijoita siinä, miten arki kunnassa sujuu. Sen vuoksi heidän osallistamisensa kunnan kehittämiseen on tärkeää ja se tuo parhaimmillaan aivan uusia näkökulmia kehittämistyöhön.

Olemme etsineet uusia osallistamisen tapoja ja kehittäneet kunnan työntekijöiden, kuntalaisten ja kuntapäättäjien keskinäistä vuoropuhelua Mukana-hankkeen avulla.

Monipaikkaisuuden, etätyöskentelyn ja matkailun tiedolla johtamisen hankkeen (Monipaikkaisuus-hanke) tavoitteena on kerätä ja visualisoida tietoa, jota säännöllisesti kertyy monipaikkaisista ja etätyöskentelevistä. Toisena tavoitteena on määrittää matkustavien epäsuorat hiilidioksidipäästöt. Yksi osa tiedonkeruuta ovat Pohjois-Savossa mökkeileville toteutettavat kyselyt:

Mökkeily Pohjois-Savossa

Kerro meille miten mökkeilet! Tavoitteenamme on rakentaa maailman parasta mökkielämää Pohjois-Savoon. Tämä työ tehdään yhdessä …

Lue lisää

Tutustu myös toteuttamamme robottipuhelukokeilun havaintoihin:

Robottipuhelut osallisuutta tukemassa

SavoGrown kuntien alueella toteutettiin robottipuhelukokeilu joulukuun 2020 ja helmikuun 2021 välisenä aikana. Kokeilun tavoitteena oli …

Lue lisää