Siirry sisältöön

Kuntalaisten osallistaminen

Aluekehitystyötä tehdään, jotta alueen kunnissa olisi hyvä elää ja asua. Kuntalaiset, kuntapäättäjät ja kuntien työntekijät ovat parhaita asiantuntijoita siinä, miten arki kunnassa sujuu. Sen vuoksi heidän osallistamisensa kunnan kehittämiseen on tärkeää ja se tuo parhaimmillaan aivan uusia näkökulmia kehittämistyöhön.

Olemme etsineet uusia osallistamisen tapoja ja kehittäneet kunnan työntekijöiden, kuntalaisten ja kuntapäättäjien keskinäistä vuoropuhelua eri hankkeissa (tutustu Osallisuusagentin työkirjaan). Tällä hetkellä erityisen mielenkiinnon kohteena ovat alueella säännöllisesti oleilevat monipaikkaiset ihmiset – esim. etätyöntekijät ja kesämökkiläiset.

Monipaikkaisuuden, etätyöskentelyn ja matkailun tiedolla johtamisen hankkeessa (2021-2023) kerättiin ja visualisoitiin tietoa, jota säännöllisesti kertyy monipaikkaisista ja etätyöskentelevistä. Linkin takaa löydät 45 konkreettista ideaa monipaikkaisuuden kehittämiseen kunnissa sekä monipaikkaisten ihmisten tarinoita Monipaikkaisuuden monet kasvot -julkaisun muodossa.

Ideoita monipaikkaisuuden kehittämiseen kunnissa

Tältä sivulta löydät SavoGrown Monipaikkaisuus-hankkeessa tehtyjä materiaaleja. Hankkeessa tuotettiin mm. Ideoita monipaikkaisuuden kehittämiseen -korttipakka Ideoita …

Lue lisää

Tutustu myös toteuttamamme robottipuhelukokeilun havaintoihin:

Robottipuhelut osallisuutta tukemassa

SavoGrown kuntien alueella toteutettiin robottipuhelukokeilu joulukuun 2020 ja helmikuun 2021 välisenä aikana. Kokeilun tavoitteena oli …

Lue lisää