Siirry sisältöön

Kirje kotikunnasta -kampanja

Kirje kotikunnasta -kampanja

Julkaistu: 26.8.2021

Kehitysyhtiö SavoGrown alueen kunnissa (Suonenjoki, Rautalampi, Tervo, Vesanto, Keitele, Pielavesi) tehdään yhteistä aluemarkkinointityötä alueen veto- ja pitovoiman lisäämiseksi Savon Villin Lännen meiningillä höystettynä. Alueelta pois muuttaneet saivat hiihtolomaviikolla 2021 kirjeen entisen kotikuntansa kunnanjohtajalta.

”Kirje kolahti postilaatikkoon alueelta viimeisen kymmenen vuoden aikana poismuuttaneille 20–50 vuotiaille,” kertoo SavoGrown elinvoimapäällikkö Sanna Kauvosaari.

”Teemme yhteistä aluemarkkinointityötä Savon Villi Länsi -teeman alla. Kuntakuusikkomme muodostama Savon Villi Länsi on rajamaata, jota leimaa moderni uudisraivaajahenki. Täällä yritetään ennemmin kuin luovutetaan ja kuntien ”kohtalo” otetaan ihan omiin kätösiin,” summaa Kauvosaari. 

Kirjeen mukana lähti tietoa koko alueen työmahdollisuuksista ja luontokohteista esitteen muodossa. ”Myytti siitä, ettei maaseudulla ole työpaikkoja, elää edelleen vahvana, vaikka todellisuudessa työvoimapula uhkaa useita aloja,” kertoo Ville Keränen Future Savo -vetovoimahankkeesta. 

”Maaseudun myytinmurtajat -hengessä olemme tuottamassa videomateriaalia www.savonvillilansi.fi -muuttajasivustolle, jotta ihmiset hoksaisivat maaseudun mahdollisuudet,” Keränen sanoo. 

”Ilmianna kaverisi -somekampanjalla pyrittiin löytämään ne kaikkein potentiaalisimmat maallemuuttajat, ja lisäksi myös ne, jotka eivät välttämättä osu kirjeiden lähetyskriteereihin. Heille lähetettiin erikseen tuhti tervetulopaketti Savon Villiin Länteen,” lisää Sanna Kauvosaari. 

Kysy lisää!