Siirry sisältöön

Maakuntasuunnitelman ja maakuntaohjelman luonnoksen kommentointi

Maakuntasuunnitelman ja maakuntaohjelman luonnoksen kommentointi

Julkaistu: 10.9.2021

Pohjois-Savon maakuntahallitus pyytää palautetta Pohjois-Savon maakuntasuunnitelma 2040- ja maakuntaohjelmaluonnoksesta vuosille 2022–2025. Kehitysyhtiö SavoGrow kerää toimialueensa yrittäjiltä kommentit luonnoksesta ja koostaa palautteesta lausunnon maakuntaliittoon.

 – Maakuntaohjelma suuntaa aluekehittämisen rahoitusta (mm. EAKR, ESR ja JTF) sekä alueellisen yhteistyön kehittämistä. Maakuntaohjelman suuntaamisessa tärkeää on kuulla elinkeinoelämän lähivuosien kehittämistarpeista toimenpiteiden osuvuuden varmistamiseksi, kertoo aluekehityspäällikkö Jari Jääskeläinen Pohjois-Savon liitosta.

Ohjelmia kommentoidessa pohdinnassa ovat mm. seuraavat isot kysymykset:

  • Millä käytännön toimilla suunnitelmassa tavoiteltava väestökehitys ja tarvittava työvoiman tarjonta voidaan toteuttaa?
  • Onko kehittämisen kärkien tavoitteita mahdollista karsia? Mitä voisi jättää pois?
  • Mitä kehittämistarpeita ja mahdollisuuksia ohjelmasta puuttuu?
  • Miten perustellaan ja saadaan rahoitukseen maakunnan liikenneinfran hankkeita?

Ohjelmat ovat luettavissa osoitteessa www.pohjois-savo.fi/maakuntaohjelma2025

Lisätietoja maakuntasuunnitelmasta ja maakuntaohjelmasta antavat aluekehityspäällikkö Jari Jääskeläinen (jari.jaaskelainen@pohjois-savo.fi, puh. 044-714 2626) ja aluekehitysjohtaja Satu Vehreävesa (puh. 044-714 2648).