Siirry sisältöön

Kunniamaininta Pohjois-Savon ruokamatkailulle

Kunniamaininta Pohjois-Savon ruokamatkailulle

Julkaistu: 16.9.2021

Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailun arviointiraati on palkinnut 16.9.2021 kunniamaininnoilla laajan kattauksen pohjoissavolaista ruokamatkailua.

Maininnan saivat Pohjois-Savon tarjonta kokonaisuutena: SATOA Kuopio Food Festival, SATOA Goes WILD -villiruokafestivaali ja European Region of Gastronomy -juhlavuosikokonaisuus, jossa myös SavoGrown on mukana, sekä kehitteillä oleva Gastrojuna (GreenEscape).

Arviointiraadin perusteita: Pohjois-Savon lähiruokatoimijat ovat jo pitkään tehneet systemaattista yhteistyötä lähiruuan esille nostamiseksi. Yhteistyö on konkretisoitunut hienoiksi tapahtumiksi Euroopan ns. gastronomisen pääkaupungin statuksella vuosina 2020-21. Pohjois-Savon aarreaitta tarjoaa aitoa savolaista gastronomiaa, uudenlaisia elämyksiä ja ruoan ympärille kietoutuvia monipuolisia tapahtumia. Toiminnassa on myös selkeä jatkumo, festivaalit ja ruokamatkailutuotteet jatkavat juhlavuoden jälkeenkin, toistuvat useampana vuonna.