Siirry sisältöön

Mökkien ja elämyspalveluiden välitystoiminnalla bisnestä SavoGrown alueelle

Mökkien ja elämyspalveluiden välitystoiminnalla bisnestä SavoGrown alueelle

Julkaistu: 10.12.2021

Mökkivuokrausbisneksen kehittymisen esteenä SavoGrown toiminta-alueella on mökkivälittäjän puute, selvisi Kehitysyhtiö SavoGrown vetämän Tuottava mökki -hankkeen kartoituksesta. 

“Hankkeen aikana tehtyjen yhteydenottojen perusteella on selkeästi noussut esiin tarve alueelliselle välitystoimijalle”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Hannu Kumpulainen

Tuottava mökki -hankkeen tavoitteena on vajaakäytöllä olevien mökkien käyttöasteen kasvattaminen ja uuden liiketoiminnan luominen vapaa-ajan matkailun ympärille. Kehitysyhtiön luotsaama hanke etsiikin parhaillaan yhteistyökumppaneita verkostoon, jonka tarkoituksena on tuottaa vapaa-ajan asuntojen vuokrauksessa tarvittavia palveluja. 

“SavoGrow hakee yhteistyökumppania vastaamaan Pohjois-Savon alueella sijaitseville yksityisille mökinomistajille tarkoitetun Mökkiloma Savossa -vuokrauspalvelun ylläpidosta,” kertoo Kumpulainen. 

Yhteistyökumppanin tehtävänä on tarjota varaussivusto, joka mahdollistaa yksityisten mökkien vuokrauksen matkailijoille. Kumppani hoitaa varaussivustolle pääsyyn liittyvät sopimusasiat ja kohdekuvausten ylläpidon sekä tarjoaa yksityisille mökinomistajille mökin huolintapalvelut (avainpalvelu, siivous, lähtötarkastukset ja kiinteistöhuolto) alueella joko omana palveluna tai paikallisen yhteistyökumppaniverkoston kautta. Lisäksi yhteistyökumppanin tehtävänä on tarjota ja välittää alueella toimivia elämys- ja ohjelmapalveluita matkailijoille. 

“Nyt on hyvä hetki lähteä hommaan mukaan, koska Tuottava mökki -hankkeen kautta SavoGrow voi tarjota valitulle yhteistyökumppanille tukea uuden palvelun tuottamiseen”, kannustaa Hannu Kumpulainen.  

Hanke tarjoaa tuotteistuskoulutuspalveluja toimijaverkostolle ja on mukana viestimässä uudesta palvelusta mökin vuokrauksesta kiinnostuneille henkilöille ja toimijoille. Hanke auttaa mukaan lähteviä mökinomistajia vuokramökkien kohdekuvausten luomisessa ja yksityisten mökkien tietojen viennissä VisitFinlandin kanaviin ja tarjoaa selkeän neuvontapaketin mökin vuokraajalle. Toimija saa myös käyttöönsä hankkeen toteuttaman markkinatutkimuksen tulokset.   

Kysy lisää!