Siirry sisältöön

Maakunnallinen matkailun yhteistyösopimuksen valmistelu käynnistyy

Maakunnallinen matkailun yhteistyösopimuksen valmistelu käynnistyy

Julkaistu: 14.1.2022

Pohjois-Savon maakunnallista matkailun johtamismallia on edistetty aktiivisesti syksyn 2021 aikana työpajoissa ja yhteisessä digitaalisessa työtilassa. Asia on selvästi nähty tärkeänä, sillä meitä maakunnan matkailupalvelujen tuottajia, kehittäjiä, päättäjiä ja muita toimialan sidosryhmäläisiä on ollut työssä mukana yli 100 henkilöä. Lämmin kiitos mukana olleille aktiivisesta osallistumisesta! Jatketaan joukkuepelillä ja hyvällä sykkeellä seuraavaan vaiheeseen, joka on maakunnallisen matkailun yhteistyösopimuksen valmistelu.

Matkailun yhteistyösopimuksen tavoitteena on maakunnallinen toimialakehittämisen linjaaminen sekä järjestäytyminen (mm. keskeiset alue- ja elinkeinokehittämisen matkailuun liittyvät linjaukset, elinkeinon strategiset kehittämisen yhteispäätökset, yhteiset toimialan kehittymistä seuraavat mittarit, tutkimukset ja indikaattorit, toimialakehittämisen yhdessä kohdennettavat resurssit, toimialan viestinnän ja vuorovaikutuksen toimintatavat).

Yhteistyösopimuksen valmistelutyö on parhaillaan käynnistymässä Lakeland 2 -hankkeen koordinoimana. Työtä jatkaa syksyn aikana tutuksi tullut kehittämisasiantuntija Jaakko Löppönen, Löppönen Coachingista. Työn eteenpäinviemiseksi muodostetaan valmistelutyöryhmä, jossa valmistelijoina toimivat maakunnan keskeisimmät matkailupalveluiden tuottajat sekä alueen seutukuntien nimetyt edustajat. Valmistelutyöryhmän koollekutsujana ja vetäjänä toimii Jaakko Löppönen.

Valmistelutyön eteneminen kevään 2022 aikana:

Tammi-Helmikuu
  • Kutsutaan ja muodostetaan toimialan yhteistyösopimuksen valmistelutyöryhmä
  • Valmistelutyöryhmä aloittaa työskentelyn (mm. työpajat, kohdennetut selvitykset, digitaalinen työtila)                          
Maaliskuu
  • Sopimusluonnos valmistuu valmisteluryhmältä 
Huhtikuu
  • Yhteistyösopimuksen maakunnallinen esittelytilaisuus
  • Yhteistyösopimus digitaalisessa esittely- ja liittymismuodossa

Toimialan yhteinen digitaalinen työtila toimii avoimena tiedotuskanavana – siellä voi seurata ja käydä kommentoimassa valmisteluvaiheiden keskeisiä sisältöjä.

Lisätietoja:

Jaakko Löppönen
Kehittämisasiantuntija
+358 400 175569
jaakko@lopponen.com

Sari Hyttinen
Projektipäällikkö, Lakeland 2 -hanke
040 676 2067
sari.hyttinen@savogrow.fi

Tiina Kuosmanen
Projektisuunnittelija, Savonia
044 785 6097
tiina.kuosmanen@savonia.fi