Siirry sisältöön

Viiden kunnan reitistöhanke etenemässä

Viiden kunnan reitistöhanke etenemässä

Julkaistu: 25.1.2022

Viisi kuntaa, Pieksämäki, Suonenjoki, Hankasalmi, Konnevesi ja Rautalampi ovat suunnitelleet yhdessä alueellista luontomatkailun kehittämishanketta, jonka tavoitteena on yhdistää kuntien jo olemassa olevat reitistöt ja luontokohteet yhdeksi, suuremmaksi ja saavutettavammaksi vastuullisen luontomatkailun kokonaisuudeksi.

Alueelta löytyvät VedenjakajaReitistö Pieksämäeltä, Lintharjun ulkoilualue Suonenjoelta, Häähninmäen ulkoilualue Hankasalmelta ja Etelä-Konneveden kansallispuisto Rautalammin ja Konneveden kuntien alueelta. 

Yhteinen reitistöbrändi lisäisi merkittävästi alueen vetovoimaa, kun tarjonnan laajuus houkuttelisi viipymään pidempään alueella. Tähän ei yksikään toteuttajakunta pysty tällä hetkellä vastaamaan ainoastaan omalla reitistöllään.

Etelä- ja Pohjois-Savon sekä Keski-Suomen alueelle sijoittuva yhteinen reitistö toimii sateenvarjona jokaisen kunnan omille luontomatkailukohteille. Euroopan Maaseuturahaston hakuun valmisteltavassa hankkeessa tuetaan uusien liiketoimintamahdollisuuksien syntymistä ja yhteistoimijuutta. Hankkeessa ei keskitytä vain matkailu- ja ravitsemusalan yrityksiin, vaan tuetaan laajasti paikallisia yrittäjiä löytämään uutta liiketoimintapotentiaalia luontomatkailun vuoksi alueella liikkuvista ihmisistä.

Tavoitteena on vahvistaa yhteistä ja kunkin kunnan oman luontomatkailualueen palvelutarjontaa parantamalla muun muassa palveluiden saavutettavuutta ja kehittämällä kokonaisvaltaisempia ja paremmin asiakastarpeeseen vastaavia palvelupaketteja.

Yritysryhmähanketta suunnitellaan

Yleisemmän koordinaatiohankkeen rinnalle on tarkoitus hakea rahoitusta myös yritysryhmähankkeelle, joka mahdollistaa paremmin käytännönläheisen, yrityskohtaisen kehittämistoiminnan.

Haemme matkailu/ elämyspalveluyrittäjiä kehittämään yhteisiä matkailutuotteita.

Mikäli haluat ottaa nyt suunnittelussa olevasta yhteisestä reitistöbrändistä kaiken irti ja sinulla on halukkuutta kehittää omaa kyvykkyyttäsi matkailu- ja elämyspalveluissa, niin ota yhteyttä!

Yritysryhmähankkeiden käynnistämisessä sinua auttavat elinkeinoasiamiehet Olli Kokander ja Iiro Lyytinen. He kertovat mielellään lisää, millaisesta kehittämisavustuksesta on kyse. Yhdessä keskustellen saatte takuuvarmasti kiteytettyä keskeisimmät yrityskohtaiset toimenpiteet ja etsittyä sopivan yritysporukan toimintaa kehittämään yhdessä. Kaikki SavoGrown alueella toimivat yrittäjät ovat tervetulleita mukaan.

Tutustu alueen reitistöihin esitteen muodossa:

Kysy lisää