Siirry sisältöön

Mökkiloma Savossa -konsepti käyntiin keväällä 2022

Mökkiloma Savossa -konsepti käyntiin keväällä 2022

Julkaistu: 26.1.2022

Nilakan kiinteistöpalvelu on valittu yhteistyökumppaniksi uuteen Mökkiloma Savossa -konseptiin, jossa SavoGrown alueen vajaakäytöllä olevia vapaa-ajan asuntoja pyritään saamaan vuokrauksen piiriin.

”Mökkivuokrausbisneksen kehittymisen esteenä SavoGrown toiminta-alueella on ollut mökkivälittäjän puute, ja selvityksissämme on selkeästi noussut esiin tarve alueelliselle välitystoimijalle”, kertoo konseptia kehittävän Tuottava mökki -hankkeen projektipäällikkö Hannu Kumpulainen.

”Nilakan kiinteistöpalvelu on tervolainen kiinteistönhoitoa tarjoava yritys. Heillä on laaja palveluvalikoima: teknisen kiinteistönhoidon lisäksi he tarjoavat pihatöitä, siivouspalvelua, mökkitalkkarointia, sähkötöitä sekä kokki-ja cateringpalveluja”, kertoo Kumpulainen.

Palvelu käyntiin keväällä

Vuokrauspalvelu käynnistyy keväällä 2022. Paikallinen välittäjäkumppani vastaa mökkivuokrauksen asiakaspalvelusta ja ylläpitää myyntikanavana toimivaa nettisivustoa. Verkkoalustana toimii suomalainen varausalusta Johku, josta mökki on mahdollista linkittää myös muihin varauskanaviin kuten esim. Booking.com.

”Tämä on helppo ja turvallinen tapa saada lisätuloja ja kattaa mökin kunnossapitokuluja vuokratuloilla”, kannustaa Kumpulainen.

Mökkejä haetaan

Vuokrauspalvelusta kiinnostuneita mökinomistajia SavoGrown toiminta-alueelta osallistui tammikuussa pidettyyn infoon yli kolmekymmentä ja varmoja mukaanlähtijöitäkin on jo useita.

”Haemme koko ajan lisää mökkejä hankkeessa tarjottavan ”vuokrausneuvonnan” piiriin. Jos asia kiinnostaa, kannattaa ottaa minuun yhteyttä”, Kumpulainen vinkkaa.

Hankkeen kautta mökinomistajien on mahdollista saada käytännön apua vuokraustoiminnan aloittamiseen vielä ensi kesään asti. Hanke voi mm. antaa apua nettisivujen tuotekortin ja mökkikansion laadintaan.

Tutustu konseptiin

Intotalon Ollis Leppäsen laatima Mökkiloma Savossa -konseptin esittelyaineisto sisältää mm. laskelmia mahdollisista vuokratuloista eri vuokrausajoilla sekä mökin vuokrauksen verotuksesta.

Seuraavaksi Tuottava mökki -hanke tulee järjestämään tuotteistamistyöpajan elämyspalvelu- ja mökkipalveluyrittäjille (siivous, remontointi, mökkitalkkarit jne.). Helmikuussa järjestettävän työpajan päivämäärä tarkentuu myöhemmin.

Kysy lisää!

Tuottava mökki -hankkeen tavoitteena on vajaakäytöllä olevien mökkien käyttöasteen kasvattaminen ja uuden liiketoiminnan luominen vapaa-ajan matkailun ympärille. Hanketta rahoittaa Pohjois-Savon liitto Euroopan aluekehitysrahastosta.