Siirry sisältöön

Kysely asumisratkaisusta ikäihmisten läheisille ja omaisille

Kysely asumisratkaisusta ikäihmisten läheisille ja omaisille

Julkaistu: 14.2.2022

Oletko ikäihmisen läheinen tai omainen? Oletko hänelle apuna tai tukena liittyen asumiseen tai arjen askareisiin? Vastaa kyselyyn, niin olet mukana vaikuttamassa ikäihmisten asumisratkaisujen ja asumiseen liittyvien palvelujen tulevaisuuden kehittämiseen ja suuntaviivoihin.

Ympäristöministeriön rahoittama Ikääntyneiden asumisen Master Plan hakee alueellisia ratkaisuja ja yhteisiä toimenpiteitä ikäihmisten kotona asumisen tueksi sekä rakentaa esityksiä uusista yhteisö- ja välimuotoisen asumisen ratkaisuista. Kartoitamme nykytilannetta ja pyrimme ennakoimaan tulevaa yhteistyössä SavoGrown kuuden kunnan, vuokrataloyhtiöiden, vanhusneuvostojen ja -järjestöjen sekä yksityisten toimijoiden kanssa. 

Kuntalaisten mielipiteiden kuuleminen työskentelyn onnistumiseksi on ensiarvoisen tärkeää. Tätä varten olemme laatineet kyselyn, jonka avulla selvitetään SavoGrown alueella asuvien ikäihmisten omaisten ja läheisten mielipidettä nykyisestä asumistilanteesta ja asumisen tulevaisuuden suunnitteluista. Kartoitamme myös kokemuksia ja mielipiteitä palveluista ja niiden saatavuudesta.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 15 minuuttia ja se toteutetaan anonyyminä eli vastauksia ei yhdistetä kehenkään yksittäiseen henkilöön. Ikääntyneen läheisen omaishoitajana toimiville on laadittu oma tätä aihepiiriä koskeva lyhyt kysely, johon pääsee vastaamaan klikkaamalla tämän kyselyn lopusta löytyvää linkkiä. Vastaaminen vie noin 5 minuuttia.

Kyselyyn voi vastata tietokoneella tai älylaitteella. Mahdollisuus paperilomakkeen täyttämiselle on myös mahdollista. Paperilomakkeita on saatavilla kunnanvirastolta, kirjastosta, apteekista ja terveyskeskuksesta.

Jokainen vastaus on kehittämistyössä arvokas, joten lämpimät kiitokset vastauksista!

Suora linkki kyselyyn: https://forms.office.com/r/rM5d7kQkPS

Jos vastaat paperisella lomakkeella, toimita lomake kunnanvirastolle tai kirjastoon. Tulosta paperinen kyselylomake alta:

Kysely asumisratkaisuista läheisille ja omaisille
pdf, 1 Mt
Lataa

Kyselyyn voi vastata 28.2.2022 mennessä.