Siirry sisältöön

Biotalous SavoGrown alueella

Julkaistu: 16.3.2022

Kehitysyhtiö koordinoima Biokaasulla liikkeelle -hanke (2020-2021) selvitti Pohjois-Savon biokaasupotentiaalia SavoGrown alueella (Suonenjoki, Rautalampi, Vesanto, Tervo, Keitele, Pielavesi) sekä Leppävirralla, Iisalmessa, Lapinlahdella, Vieremällä, Sonkajärvellä ja Kiuruvedellä.

Tavoitteena oli: 1) kartoittaa markkinat, määritellä ja etsiä keinoja markkinaehtoisen biokaasun kysynnän vauhdittamiseksi sekä pyrkiä vaikuttamaan peruskysynnän luomiseen (esim. taksit, jäteautot, maitoautot, pendelöijät), 2) suunnitella tuotanto, 3) suunnitella jakeluverkko, 4) selvitetään liiketoimintaedellytyksiä eli mm. rahoittajien ja yritysten kiinnostus investointeihin.

Tutustu biokaasuselvityksiin linkkien takaa:
Tutustu SavoGrown biotalousohjelmaan 2020-2025 »