Siirry sisältöön

Savon Villi Länsi – sivusto alueen uusille asukkaille

Savon Villi Länsi – sivusto alueen uusille asukkaille

Julkaistu: 25.3.2022

SavoGrown alueen kuntien muuttajasivustolla www.savonvillilansi.fi Suonenjoki, Pielavesi, Vesanto, Rautalampi, Keitele ja Tervo markkinoivat yhdessä alueen työpaikkoja, asuntotarjontaa ja vapaa-ajan mahdollisuuksia Savon Villi Länsi -teemalla.

Sivusto kokoaa yhteen tietolähteet alueen työpaikoista ja asuntotarjonnasta sekä alueen vapaa-ajan mahdollisuuksista. Sivustolta löytyy myös runsaasti muuttaja- ja asukastarinoita alueelta.

Sivusto havainnollistaa niin muuttoa harkitsevalle kuin täällä jo asuvalle alueen mahdollisuuksia.

”Jos juuri omasta asuinkunnasta jotain ei löydy, niin naapurikunnasta saattaakin löytyä ihan Suomen tason huippujuttuja. Esimerkiksi alueen harrastusmahdollisuuksien runsaus oli itsellekin yllätys, vaikka olen täällä vuosia asunut”, kertoo sivustoa ylläpitävän SavoGrown viestintävastaava Elina Välkky.

Villillä lännellä näkyvyyttä

Villin Lännen teema on herättänyt kunnissa ja kuntalaisissa keskustelua, ja teema on osittain jakanut mielipiteitä.

”Aluemarkkinoinnin yhteistä nimittäjää alueen kuudelle kunnalle etsittiin SavoGrown hallituksessa pitkään”, kertoo Savon Villi Länsi -idean ”isä”, Tuomas Kuhmonen.

Jokaisella SavoGrown kunnalla on oman erityispiirteensä ja vahvuutensa, joten pohdinnoissa päädyttiin lopulta alueen maantieteellisestä sijainnista ja kansanluonteesta – pilke silmäkulmassa – johdettuun teemaan.

Savon Villi Länsi viittaa alueemme sijaintiin Pohjois-Savon länsilaidalla, mutta myös rentoon elämänasenteeseen ja savolaiseen ”mielenväljyyteen”.

Teemavalinnalla on tietysti tavoitteena erottautua massasta.

”Savon Villi Länsi on rajamaata, jossa oman elämänsä uudisraivaajalla on mahdollisuus toteuttaa itseään”, kertoo SavoGrown elinvoimapäällikkö Sanna Kauvosaari.

”Luontoa, rauhaa ja omaa tilaa tarjoavat lähes kaikki kunnat kehäkolmosen ulkopuolella. Savon Villi Länsi toivottavasti jättää muistijäljen, josta kiinnostutaan ottamaan selvää vähän enemmän”, lisää Kauvosaari.

Kuntalaiset mukaan markkinointiin

Pienten kuntien resurssit aluemarkkinointiin ovat rajalliset ja sen vuoksi SavoGrown kunnat ovat yhdistäneet asiassa voimavaransa.

”Resurssimme riittävät muutamaan, alueen veto- ja pitovoimaa vahvistavaan kampanjaan vuosittain”, kertoo Sanna Kauvosaari.

Parhaillaan SavoGrow valmistee yhdessä kuntien kanssa Savon Villin Lännen Sanomat -kesälehteä, joka julkaistaan toukokuun lopussa ja jaetaan jokaiseen alueen kotitalouteen, kesämökkiläisille sekä otokselle alueelta pois muuttaneita.

”Tavoitteena on tuoda esille sitä miten monipuolinen Savon Villin Lännen kesä on tapahtumineen ja aktiviteetteineen”, kuvailee Kauvosaari.

Ostettua markkinointia tärkeämpi ja tehokkaampi markkinointikeino ovat alueella jo asuvat ihmiset. He ovat alueen ”lähettiläitä”, jotka kertovat aitoa tarinaa alueen hyvistä ja huonoista puolista.

”Toivomme, että kuntalaiset innostuisivat jakamaan hyviä kokemuksiaan omasta kotikunnastaan somessa”, kertoo Kauvosaari.

”Savon Villin Lännen kuvituskuvia löytyy SavoGrown kuvapankista, niitä voivat esim. yritykset, paikalliset yhdistykset ja urheiluseurat käyttää vapaasti elävöittämässä omaa viestintäänsä”, kertoo

Savon Villin Lännen kuvitusta esim. alueen seurat ja yhdistykset voivat käyttää vapaasti omassa viestinnässään. Kuntia ja yrityksiä kannustetaan hyödyntämään Savon Villin Lännen materiaaleja ja somekanavia esim. rekrytoinneissa.

Materiaalit

Muuttajasivusto: www.savonvillilansi.fi
Facebook: Avoimet työpaikat – Savon Villi Länsi
Kuvia Savon Villistä Lännestä: Flickr-kuvapankki (kaikkien vapaaseen käyttöön)