Siirry sisältöön

Työlle tekijöitä -rekrytapahtuma Suonenjoella 28.9.

Työlle tekijöitä -rekrytapahtuma Suonenjoella 28.9.

Julkaistu: 13.9.2022

SavoGrown alueella on tällä hetkellä satoja ukrainalaisia – Suonenjoella neljänneksi eniten koko maassa heti pääkaupunkiseudun kuntien jälkeen.

”Täällä on lääkäreitä, sairaanhoitajia, ruokapalveluihmisiä, rekkakuski, lastentarhanopettajia ja puhtaanapidon osaajia, eli monien työvoimapulasta kärsivien alojen ammattilaisia”, kertoo palveluneuvoja Sari Leivo Suonenjoen kaupungilta.

SavoGrow järjestää 28. syyskuuta yhdessä alueen kuntien ja Kuopion kaupungin kanssa Työlle tekijöitä -rekrytilaisuuden, jonka tarkoituksena on saattaa yhteen työnantajat ja ulkomaiset työnhakijat. Tilaisuus pidetään Suonenjoen Yrityspuisto Futurialla klo 15-18.

Yrityksiä toivotaan mukaan

Vaikka juuri tällä hetkellä itsellä ei olisi työpaikkoja auki, yrittäjien toivotaan tulevan tapahtumaan esittelemään omaa yritystään.

”Toivomme, että yritykset näkevät tässä laajemman mahdollisuuden alueen elinvoiman parantamiseen – emme saa hukata tätä mahdollisuutta”, SavoGrown toimitusjohtaja Olli Tiainen sanoo.

”Tapahtuman avulla kerromme ukrainalaisille, että olemme kiinnostuneita heistä ja heidän osaamisestaan”, elinkeinoasiamies Olli Kokander toteaa.

Tavoitteena on, että yrittäjät esittelevät tapahtumassa lyhyesti oman yrityksensä ja kertovat, millaisia osaajia tarvitsevat joko nyt tai tulevaisuudessa. Ukrainaa tai englantia ei tarvitse osata, tarvittaessa käytössä on tulkkauspalvelu.

Esittelyjen jälkeen on mahdollisuus keskustella vapaasti työnhakijoiden kanssa pienryhmissä. Myös näissä tapaamisissa on tarvittaessa tulkkausmahdollisuus.

Yhteistyötä tarvitaan

”Mikäli yrityksessä on työpaikkoja avoinna tai on pohdittu ulkomaalaistaustaisen henkilön työllistämistä, niin tämä on juuri oikea tilaisuus olla paikalla”, summaa SavoGrowlla tilaisuuden järjestelyjä koordinoiva elinvoimapäällikkö Sanna Kauvosaari.

Kielitaidon puute ja tiukat kelpoisuusvaatimukset moneen tehtävään Suomessa haittaavat ulkomaalaisten työllistymistä. Paikalla rekry-tilaisuudessa on kunnan ja TE-toimiston asiantuntija kertomassa esim. erilaisista työllistämisen tukimahdollisuuksista sekä oppilaitosten edustajia kertomassa mm. pätevöitymiskoulutuksista.

Myös vuokratyötä välittävien yritysten kanssa on tarkoitus tehdä yhteistyötä.

”Mahdollisuus testata ulkomaista työvoimaa ensin vuokratyönvälittäjän kautta saattaa madaltaa ensimmäisen ulkomaalaisen työntekijän palkkaamisen kynnystä”, arvelee Kauvosaari.

Esittelyvideoita yrityksistä

Rekrytapahtumaa järjestetään tiukalla aikataululla, mutta mahdollisuuksien mukaan tavoitteena on tehdä mukaan lähtevistä yrityksistä videohaastattelut, jotka tekstitetään ukrainaksi. Videot ovat hyödynnettävissä myös tilaisuuden jälkeen. Osaa yrittäjistä haastatellaan myös ”livenä” tilaisuudessa.  

Ilmoittaudu mukaan

Mikäli kiinnostuit, niin otathan yhteyttä 21.9. mennessä: