Siirry sisältöön

Virtuaalinen Pohjois-Savo kutsuu!

Virtuaalinen Pohjois-Savo kutsuu!

Julkaistu: 30.9.2022

Astu Puijon Tornin näköalatasanteelle, ihastele maisemia, kulje läpi vuodenaikojen ja tutustu Pohjois-Savon monipuoliseen matkailutarjontaan! Virtuaalinen Pohjois-Savo on nyt maksutta kaikkien saatavilla virtuaalilaseja valmistavan Oculuksen pelipalvelussa.

”Nyt kuka tahansa voi tehdä virtuaalisen visiitin Puijon torniin – asuipa sitten San Diegossa tai Sapporossa”, iloitsee VR-projektin toteuttaneen Pohjois-Savon Lakeland 2 -hankkeen sisällöntuottaja Sofia Tenhunen.

”Facebookin omistama Oculus on VR-maailman edelläkävijä, jonka pelipalvelua käyttävät miljoonat ihmiset”, kertoo Tenhunen.

VR-toteuksen tavoitteena on löytää uusia kansainvälisiä matkailun kohderyhmiä ja markkinoida Pohjois-Savoa uudella tavalla. Kauniit pohjoissavolaiset järvimaisemat toivottavasti houkuttavat virtuaalimaailmassa seikkailevia tutustumaan alueeseemme tarkemminkin.

”Palveluun on koottu paljon laadukasta videosisältöä alueen matka- ja majoituskohteista. Hankkeessamme tuotetut markkinointivideot saatiin VR-toteutuksen avulla aivan uudenlaiseen käyttöön”, kertoo Lakeland-hankkeen projektipäällikkö Sari Hyttinen.

Toteutus pohjoissavolaisin voimin

Pohjoissavolainen virtuaalimaailma löytyy Oculus-palvelusta tuotenimellä ”LakelandVR”.

3D-mallinnetulla Puijon Tornin näköalatasanteella voi ihastella 360-kameralla tuotettua aitoa Kuopion maisemaa. Kiikariominaisuuden ansiosta tornista näkyy tarkasti aina Kallansilloille asti. 

Tasanne on jaettu neljään osaan ja käynnistämällä lohkon päävideon, alue muuttuu vuodenaikansa kuvaksi antaen muutamia ideoita siitä mitä monipuolisella alueellamme voi kyseisenä vuodenaikana tehdä. 

Päävideoina toimivat hankkeessa aiemmin tuotetun An Adventure in Lakeland -markkinointivideosarjan teemalliset Ilo, Taika, Rauha ja Löytö -videot. Muu videosisältö koostuu Pohjois-Savon virtuaalisen tutustumismatkan videoista, joissa esitellään alueen ja Tahkon lisäksi 15 erilaista matkailu- ja majoituskohdetta alueelta. 

Lakeland 2 -hankkeessa tuotetun virtuaalikokeilun toteutti kuopiolainen 3D Talo, jolla on vuosien vankka kokemus virtuaalituotteiden toteuttajana. Toteutusta tullaan hyödyntämään esimerkiksi hankkeen kansainvälisille matkanjärjestäjille isännöimillä tutustumismatkoilla ja Matka 2023 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa. 

Kysy lisää