Siirry sisältöön

Elli Hämynen ilmastokoordinaattoriksi

Elli Hämynen ilmastokoordinaattoriksi

Julkaistu: 22.3.2023

Maatalous- ja metsätieteiden maisteri Elli Hämynen Rautalammilta on valittu SavoGrown alueen seudulliseksi ilmastokoordinaattoriksi Suunnitelmallisen ilmastotyön juurruttaminen Pohjois-Savoon (SISU) -hankkeeseen.

SISU-hankkeen keskeisenä tavoitteena on laatia SavoGrown alueen kuntiin kuntakohtaiset ilmasto-ohjelmat. Tehtävänä on mm. juurruttaa ilmastotyö osaksi kuntien toimintaa, viedä kunnissa käytäntöön toimenpiteitä ilmastonmuutoksen hillintään sekä siihen sopeutumiseen, kehittää mittareita ilmastotavoitteiden seurantaan, järjestää koulutuksia ja tapahtumia sekä viestiä ilmastoasioista seudulla.

Hämynen siirtyy tehtävään Itä-Suomen yliopiston Biodiversiteetti nyt -hankkeen koordinaattorin paikalta. Hänellä on kokemusta laajojen asiakokonaisuuksien suunnittelusta ja toteutuksesta sekä hankkeiden hallinnoinnista ja viestinnästä. Aiemmissa työtehtävissään hän on suunnitellut opintokokonaisuuksia ja hänellä on myös pedagoginen pätevyys, joten hänen valmiutensa monipuoliseen tiedonvälitykseen ja koulutusten järjestämiseen ovat hyvät.

Koordinaattori tekee työtään yhdessä alueen kuntien kanssa. Tehtävä on osa maakunnan ilmastotyöverkostoa, johon kuuluvat ilmastokoordinaattorit Kuopion ja Iisalmen kaupungilla, Kehitysyhtiö SavoGrow Oy:ssa ja Navitas Kehitys Oy:ssä.

Elli Hämynen aloittaa tehtävässä 2.5.2023.

Lisätiedot