Siirry sisältöön

Yhteinen ilmastotyö vahvistuu

Yhteinen ilmastotyö vahvistuu

Julkaistu: 23.5.2023

Kehitysyhtiö SavoGrowssa on käynnistynyt toukokuun alussa uusi hanke, Suunnitelmallisen ilmastotyön juurruttaminen Pohjois-Savoon (SISU). Hankkeessa keskitytään ilmastonmuutoksen hillintään.

SavoGrown ilmastokoordinaattorit Elli Hämynen ja Anssi Kemppinen lähtevät tiiviissä yhteistyössä kuntien kanssa selvittämään ja suunnittelemaan kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä sekä tekemään kunnallisia ilmasto-ohjelmia Keiteleelle, Pielavedelle, Rautalammille, Suonenjoelle, Tervoon ja Vesannolle. 

Tavoitteenamme on saada aikaan kullekin kunnalle sopivat ja sujuvasti toteutettavat sekä mitattavat ilmastotavoitteet. Lisäksi pyrimme kannustamaan kaikkia kunnissa asuvia ja toimivia ilmastotekoihin.” 

SISU-hanke toimii samanaikaisesti Kuopion seudulla, Ylä-Savossa, Keski-Savossa ja Sisä-Savossa. Kullakin seudulla on omat ilmastokoordinaattorinsa, jotka tekevät tiivistä yhteistyötä ja toimivat yhdessä hiilineutraalin Pohjois-Savon puolesta.  

”Ilmastotavoitteiden kannalta on keskeistä tehdä alueellista yhteistyötä ja sitoutua tavoitteisiin jo kuntien strategioissa. Haluammekin olla kuulolla ja mukana kuntien keskusteluissa ja kuulla ajatuksia kuntalaisilta.”

Kolmivuotinen Euroopan aluekehitysrahaston ja alueen kuntien rahoittama SISU-hanke kestää vuoden 2025 loppuun asti.

Lisätietoja SavoGrown alueen ilmastotyöstä löytyy kehitysyhtiön nettisivuilta ja aina voi olla yhteydessä Elliin ja Anssiin.  

Kysy lisää!