Siirry sisältöön

VisitSavo-alueena kohti matkailukesää

VisitSavo-alueena kohti matkailukesää

Julkaistu: 20.6.2023

SavoGrown alueen kunnat, matkailuyritykset ja Kehitysyhtiö SavoGrown Matkailuverkot vesille -hanke ovat tehneet kevään ajan tiivistä matkailualan yhteistyötä matkailun kehittämiseksi. Keitele, Pielavesi, Rautalampi, Suonenjoki, Tervo ja Vesanto muodostavat nyt VisitSavo-alueen, jota markkinoidaan yhdessä.

Uudistunut VisitSavo-sivusto

Yksi yhteistyön keskeisistä tuloksista on täysin uudistunut www.visitsavo.fi-sivusto, joka kokoaa yhteen alueen koko matkailutarjonnan. Yhteistä näkyvyyttä on haettu myös Kotimaan matkailumessuosallistumisen ja VisitSavo-matkailuesitteen avulla.

”Olemme saaneet sivustosta todella positiivista palautetta, mikä kertoo, että tämäntyyppistä palvelua on kaivattu. Myös hyviä korjausehdotuksia, ja vinkkejä uusista matkailukohteista on tullut, ja niitä otetaan kiitollisena vastaan jatkossakin”, kertoo Matkailuverkot vesille -hankkeen sisällöntuottaja Timo Holopainen SavoGrowlta.

Yhdessä matkailumessuilla

Uudistunut VisitSavo-sivusto julkaistiin toukokuun alussa juuri ennen Tampereen Kotimaan matkailumessuja.

”Osastolla esiteltiin koko alueen matkailutarjontaa SavoGrown, kuntien ja alueen yrittäjien voimin. Näyttävä osastomme herätti paljon positiivista huomiota ja tarjontamme kiinnosti, joten voimme olla messujen antiin tyytyväisiä”, kertoo Matkailuverkot vesille -hanketta luotsaava projektipäällikkö Aki Siren.

Messukyselyyn ja samalla matkapakettien arvontaan osallistui noin 300 henkeä, osastolla jaossa ollutta Suonenjoen mansikkamehua maistoi noin 1000 henkeä ja VisitSavo-esitteet jaettiin viimeistä kappaletta myöten.

Markkinointia somessa ja esitteillä

Kesän ajan SavoGrown alueen matkailutarjontaa markkinoidaan sekä sosiaalisessa mediassa että painettujen esitteiden avulla.

Alueelle on perustettu oma VisitSavo.fi-instagramtili (www.instagram.com/visitsavo.fi), johon nostetaan alueen matkakohteita ja tekemisiä.

Satunnaisen matkailijan huomiota tavoitellaan myös 44-sivuisella esitteellä, joka tulee jakoon alueen kuntiin kesän ajaksi:

Tavoitteena pysyvä verkosto

Vuoden 2023 loppuun jatkuva Matkailuverkot vesille -hanke tähtää matkailupalvelujen ja -tuotteiden määrän ja laadun kohentamiseen, matkailutoimijoiden digitaalisen osaamisen kasvattamiseen, digitaaliseen löydettävyyteen ja ostettavuuteen sekä tapahtumatuotannon monipuolistamiseen.

”Tavoitteena on luoda SavoGrown alueelle pysyvä matkailutoimijoiden verkosto, joka toimii hankkeen päätyttyä itsenäisesti yhteistyössä kuntien kanssa”, kertoo Aki Siren.

Tutustu uudistuneeseen sivustoon: www.visitsavo.fi