Siirry sisältöön

Pohjois-Savon Matkailu Oy syntyy

Pohjois-Savon Matkailu Oy syntyy

Julkaistu: 6.10.2023

Pohjois-Savo saa vihdoin oman maakunnallisen matkailunedistämisorganisaation.

Pohjois-Savon Matkailu Oy:n osakkaat pitivät Kuopiossa 4.10.2023 yhtiön perustamiskokouksen, jossa nimettiin hallituksen jäsenet ja hyväksyttiin yhtiön perustamissopimus.

Osakeyhtiön perustavat yhdessä 19 maakunnassa toimivaa matkailuyritystä ja Pohjois-Savon kunnat (pois lukien Varkaus ja Joroinen).

Yhtiön hallitukseen tullaan valitsemaan:

Yritys/elinkeinon edustajat:

  • Pekka Vihma, TAHKOcom (pj.)
  • Lauri Suutarinen, Kuopio-Tahko Markkinointi
  • Anna Hämäläinen, Osuuskauppa PeeÄssä
  • Elena Chiksoeva, Lapland Hotels

Kuntaedustajat:

  • Terho Savolainen, Iisalmi (Ylä-Savo)
  • Anu Häiväläinen, Kuopio (Kuopion seutu)
  • Lari Tiikasalo, Tervo (SavoGrown toiminta-alue ja Leppävirta)

Yhtiön synty tarkoittaa suurta edistysaskelta matkailun koordinoituun kehittämiseen ja edunvalvontaan maakunnassa. Pohjois-Savon Matkailu Oy:n perustehtävänä on Pohjois-Savon kansainvälisen matkailun kasvattaminen. Yhtiö koordinoi alueen matkailutoimijoiden yhteistyötä; alueen yhteistä, kansainvälistä matkailumarkkinointia ja toimialan kehittämistä sekä edustaa alueen matkailutoimijoita sovituissa alueellisissa, kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa, kuten Visit Finland ja Lakeland -yhteistyössä. Lisäksi yhtiö tuottaa markkinatietoa ja seuraa matkailun kehittymistä sekä toteuttaa matkanjärjestäjäyhteistyötä.

”Perustettava yhtiö tulee käynnistämään toimitusjohtajahaun mahdollisimman pikaisesti ja varsinainen toiminta alkaa marraskuun aikana”, toteaa hallituksen puheenjohtajaksi valittu Pekka Vihma TAHKOcomista.

”Maakunnallisen matkailuyhtiön tavoitteiden tulee painottua ennen kaikkea avoimeen, aitoon yhteistyöhön sekä ammattitaitoiseen kansainvälisen matkailun toimintaedellytysten mahdollistamiseen. Alan edunvalvonta sekä yhteistyö Visit Finlandin kanssa ovat keskeisiä painopisteitä. Matkailuun liittyvien hankkeistuksien koordinoinnille on myös selkeä tarve, jotta niistä toivotut hyödyt saadaan mahdollisimman hyvin toteutumaan. Odotan yhdessä tekemistä innolla!”, summaa Vihma tavoitteita yhtiön toiminnalle.

Kehitysyhtiö SavoGrown työpanos oli ratkaiseva yhtiön syntymiseen. Tämä poiki SavoGrown alueelle merkittävän hallituspaikan maakunnan matkailun kehittämisen aitiopaikalla, kun Tervon kunnanjohtaja Lari Tiikasalo nimitettiin hallituksen jäseneksi.

Kysy lisää!