Siirry sisältöön

Keiteletalolla kaikki on lähellä

Keiteletalolla kaikki on lähellä

Julkaistu: 11.10.2023

Etätyötilat tarjoavat rauhaa ja luontaisia kohtaamisia.

Keiteletalo sijaitsee luonnonkauniilla paikalla: talon toisella puolella on tori ja kirkonkylän keskusta ja toisella puolella välkkyy kauniina Nilakka-järvi. Aivan lähietäisyydellä sijaitsee myös Keiteleen kunnanvirasto. Keiteletalo on itseasiassa vanha kunnanlääkärin talo.

Kesäkuun alusta alkaen Keiteletaloa on isännöinyt Teemu Koljonen. Hän toimii projektipäällikkönä Keiteleen elinvoiman vahvistamiseen suunnatussa hankkeessa. Sen yhtenä tavoitteena on lisätä Keiteletalon monipuolisia käyttömahdollisuuksia niin etätyötilana kuin erilaisten tilaisuuksien tapahtumapaikkana.

Vakiotapahtumia talolla on nyt jo useita. Näitä ovat perhekahvila, runo- ja neulekahvila, sekä eri järjestöjen tilaisuudet ja tapahtumat. Keiteletalolla on myös Keitele-seuran kirjakauppa sekä järjestöpiste. Talosta löytyy kaksi kokonaan eri puolta. Toisessa ovat ennen sijainneet vastaanottotilat ja toisessa lääkärin asunto. Tämä mahdollistaa
rauhaisan työskentelyn, vaikka talolla tapahtuu.

Yhtenä tavoitteena on ollut toimivien etätyötilojen järjestäminen.

– Ajatus on, että kaikki tilat ovat kaikkien käytössä. Tilat ovat muunneltavissa ja erilaisia
pisteitä täältä löytyy, Koljonen kertoo.

Keiteletalosta on tullut mainio paikka myös monenlaisille kohtaamisille. Monella etätyön tekijällä on kesäasunto tai siteitä paikkakuntaan. Saatetaan olla vaikka käymässä lapsuuden kodissa. Kesämökki puolestaan saattaa olla joskus työleiri, jolloin etätyötila
mahdollistaa keskittyneen työnteon.

Kuva Projektipäällikkö Teemu Koljonen esittelee etätyötilasta avautuvaa kaunista
järvimaisemaa.

– Etätyötila tekee tutuksi mökkipaikkakunnan ihmisiä ja palveluita. Myös uusille kuntalaisille tämä tarjoaa luontaisia kohtaamisia, Koljonen kiteyttää.

Hänelle itselleen etätyö on hyvinkin tuttua, sillä aikaisemmassa työssään turva-alan päällikkönä Koljonen liikkui Seinäjoki – Tampere – Keitele akselilla. Koljosen lapsuudenkoti ja kesäpaikka sijaitsevat Keiteleellä.

– Parhaimmillaan etätyötilat mahdollistavat lomapaikkakunnalla asumisen pidentämisen
niin loman alussa kuin lopussa, Koljonen sanoo.

Jos Keiteletalo on itsessään persoonallinen tiloineen, niin kokonaisuutta täydentää vehreä piha-alue. Aluetta kehitetään nyt entistä monipuolisemmaksi. Piha-alueella
on paikka valmiina grillikatokselle, ja rannalta löytyy vanha saunarakennus, joka vaatii
pientä kunnostamista.

Puistoaluetta on niin etu- kuin takapihalla. Tietokoneen kanssa voi mennä työskentelemän vaikka takapihalle, ja taukohetkillä voi nauttia luonnosta ja maisemasta.

– Ulkopelivälineitäkin löytyy. Isännän voi aina haastaa vaikka mölkky- tai tikkakisaan, ja
voittaja palkitaan, Koljonen lupailee.

Lempipaikka:
Kesäpaikka Keiteleellä, pieni sauna ja perinteinen suomalainen mökkimaisema. Se on vähän sellainen työleirikin.

Mihin viet vieraasi:
Keiteleen keskustaan – torin ympäristöön, ystävyyden puistoon ja Lossisaareen. Täällä on pienen kylän maalaisromantiikkaa.

Lempiherkku:
Mansikoita torilta ja muikut!

Tapahtuma, jota et voi missata:
Keitelepäivä

Motto:
Mennäänpäs mokoman suon yli, että heilahtaa.

Teksti ja kuvat: Anu Hytönen
Tarina on osa Monipaikkaisuuden monet kasvot -julkaisua