Siirry sisältöön

Suonenjoen mansikan nimisuojan ideariihi 22.11.

Suonenjoen mansikan nimisuojan ideariihi 22.11.

Julkaistu: 14.11.2023

Sisä-Savossa, eli Suonenjoen, Rautalammin, Tervon, Vesannon ja Karttulan alueella, viljelty mansikka sai EU-nimisuojan ”Suonenjoen mansikka”-nimen alla. Alueella viljelty mansikka on nyt suojattu samalla tavalla kuin samppanja Ranskassa tai Parman kinkku Italiassa.

Nimisuojasta pitää nyt ottaa kaikki hyöty irti viljelyn lisäksi myös matkailussa, ravintoloissa ja jatkojalostuksessa koko Sisä-Savon alueella. Tervetuloa 22.11. klo 17 Suonenjoen Yrityspuisto Futurialle (Jalkalantie 6) tai etänä Teamsissa info- ja ideointitilaisuuteen kuulemaan lisää ja ideoimaan, millaisia mahdollisuuksia nimisuoja voi tarjota.

Kenelle: Sisä-Savon alueen marjanviljelijät, yritykset (matkailu, ravintolat, kahvilat, jatkojalostajat, elintarviketoimijat), kunnat, kehittäjät, kuluttajat ja kaikki asiasta kiinnostuneet.

Ilmoittadu 17.11. mennessä:

Tilaisuuden ohjelma löytyy alla olevan linkin takaa:

Suonenjoen mansikka -nimisuojan info ja ideariihi

Suonenjoen mansikka, Sisä-Savon ”punainen timantti”, erityiseksi todettu ja nimisuojan saanut – mitä nimisuoja tarkoittaa ja …

Lue lisää