Siirry sisältöön

Suonenjoella vahvistetaan ysiluokkalaisten työnhakutaitoja

Suonenjoella vahvistetaan ysiluokkalaisten työnhakutaitoja

Julkaistu: 9.2.2024

Suonenjoella alkoi kokeilu, jonka tavoitteena on voimaannuttaa ja vahvistaa ysiluokkalaisia työnhaussa. Ensimmäiset kokoontumiskerrat ovat osoittaneet, että toiminnalle on tarvetta.

– Kuinka moni aikoo hakea kesätöitä? Suonenjoen elinkeinoasiantuntija Minna Saario kysyy Suonenjoen yhtenäiskoulun luokkahuoneessa istuvilta ysiluokkalaisilta. Lähes kaikki kädet nousevat ylöspäin. Minna jatkaa kysymällä mitä kesätyöpaikkoja nuoret tietävät olevan tarjolla. Tähän kohtaan yksi oppilaista osaa nimetä vain yhden ainoan asian, pihatyöt. Minna hymyilee ja alkaa kertomaan vinkkejä työpaikkojen löytämiseen.

Suonenjoella on alkanut kokeilu, jossa ysiluokkalaiset saavat sparrausta työnhakuun liittyen. Kokeilun työryhmässä on mukana Suonenjoen elinkeinoasiantuntija Minna Saario, työllisyyskoordinaattori Minna Hynninen-Tuovinen, oppilaanohjaaja Johanna Vasiljev ja TechSavo-hankeen projektipäällikkö Jonni Markkanen. Kokeilua tehdään parhaillaan, koska kesätyönhaku on juuri nyt käynnissä.

– Koko homman juju on se, että työelämä sananakin on hieman jännittävä. Mitä se tarkoittaa? Kesätyö on ensimmäinen askel kohti työelämää. Ensimmäiset kokemukset voivat antaa suuntaa tulevaa varten. Tarkoituksena on sparrata oppilaita, jotta työnhakuun liittyvää jännitystä saataisiin pois, Jonni kertoo.

Työnhakusparrauksen aikana nuorten kanssa käydään läpi työelämänpelisäännöt: mistä työpaikkoja löytyy, miten niitä haetaan ja kuinka työpaikalla käyttäydytään. Sparrauksessa nostetaan esille, kuinka kaikki tekeminen ja työtehtävät auttavat eteenpäin. Yleisten työelämätaitojen läpikäymisen lisäksi nuorilla on mahdollisuus harjoitella ohjaajan kanssa kahden kesken työhaastattelua. Nuoret myös saavat tuekseen aineiston, josta löytyy paitsi neuvoja omien vahvuuksiensa tunnistamiseen sekä qr-koodien avulla vinkkejä työpaikoista Suonenjoella, videoita työnhakuun ja nuoreen yrittäjyyteen liittyen.

Lisätiedot

Minna Saario, elinkeinoasiantuntija, minna.saario@savogrow.fi,
p. 0207 464 645                                                          

Minna Hynninen-Tuovinen, Suonenjoen kaupungin työllisyyskoordinaattori, minna.hynninen-tuovinen@suonenjoki.fi, p. 044 758 1716