Millainen on tulevaisuuden ruokatrendi? Onko lautasella jatkossa sirkkoja, keinolihaa vai kasvisruokaa? Miten syöt ja juot itse? Kun ymmärrät, millainen ruokavalio tukee hyvinvointia, ymmärrät myös sitä vaalivien asiakkaiden tarpeita ja toiveita.

Paikka: Kylpylähotelli Rauhalahti, Katiskaniementie 8 tai etäyhteys (koronatilanteen vaatiessa tilaisuus järjestetään etäyhteydellä).

Kohderyhmä: Erityisesti ruoka-alan ammattilaiset, mutta tilaisuus soveltuu myös muille teemasta kiinnostuneille.

Ohjelma

13:00-14:00 Vastuullisuus – tulevaisuuden tärkein ruokatrendi

Ruuan ekologiset ja eettiset vaikutukset

Mari Koistinen, MMM, tietokirjailija

14:00-14:15 Päiväkahvi ja verkostoitumista

14:15-15:15 Oman lautasen kautta asiakkaan valintojen ymmärtämiseen

Kati Laine, TtM, lail. ravitsemusterapeutti, Ravistamo Oy

Keskustelua

Kouluttajat

MMM, tietokirjailija Mari Koistinen on työskennellyt pitkään ruuan vastuullisuuskysymysten parissa ja hän on perehtynyt laajasti ruuankulutukseen ja -tuotantoon. Hän on luennoinut erilaisissa tilaisuuksissa ja tehnyt yhteistyötä eri organisaatioiden, myös ammattikeittiöiden, kanssa. Aiemmin hän on työskennellyt mm. WWF Suomella ruoka-asiantuntijana.

TtM, ravitsemusterapeutti Kati Laineella on yli 10 vuoden kokemus ravitsemusasiantuntijan monipuolisesta luennointi-, koulutus- ja vastaanottotyöstä työikäisten parissa. Kati on kouluttanut ammattikeittiöitä erityisesti ikääntyneiden ravitsemushoidosta.

Ilmoittautumiset

Pyydämme ilmoittautumiset koulutukseen 22.9. mennessä Webropol –linkin kautta (kts. sivun ylälaidan Ilmoittaudu tapahtumaan -nappi).

Lisätietoja koulutuksesta antaa Henna Lehikoinen p. 044 7856021, henna.lehikoinen@savonia.fi

Liiketoimintaosaamista Pohjois-Savon ruokamatkailuun ja European Region of Gastoronomy -hankkeiden kehitystyön tavoite on lähiruokaohjelman tavoitteiden mukaisesti vahvistaa lähiruoka-alalla olevien toimijoiden yhteistyötä sekä tehostaa alan kehittämistä. Hankkeessa kehitetään maakunnan elintarvike-, matkailu-, hyvinvointi- ja luovien alojen yritysten vastuullisen ruokamatkailun osaamista.

Koulutuksen rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.