Menestyksekkään ja tunnelmallinen joulutapahtuma tarvitsee herkullisia joulun tuoksuja ja maukkaita elämyksiä. Tutustutaan Saksan joulutorin suosituimpiin tuotteisiin ja suunnitellaan omiin tapahtumiin sopivia joulunajan ruokatuotteita ja juomia lähiraaka-aineista. Tarjottavien ideointi yhdessä, jotta joulutapahtumissa olisi mahdollisimman monipuolinen tarjonta ostaville asiakkaille.

KOULUTUSPÄIVÄ 1

Aika torstai 7.10.2021 klo 15–18

Paikka Sawohouse Tarhakuja 1, 70780 Kuopio

Kohderyhmä Joulutorille osallistuvat yritykset/henkilöt, erilaisten joulutapahtumien tuottajat, kaikki matkailijoita palvelevat ruoka/matkailuyritykset, kaikki asiasta kiinnostuneet

Ohjelma:

klo 15 Tervetuloa, Hanna Kyrölä, Savonia AMK

klo 15.05–15.45 Elintarvikkeiden tilapäinen myynti
• omavalvonta ja ilmoitukset
• hygieniaan liittyvät asiat
• pakkausmerkinnät

klo 15.45–16.15 Jouluntorin menekkituotteet Saksan joulumarkkinoilla, Minna Laakkonen

klo 16.15–16.30 Tarina tuotteen taustalla, Marja Niskanen, Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset/ ProAgria Itä-Suomi

klo 16.30–18.00 Tuotevalikoima Kuopion joulutorille
yhteistä ideointia ja monipuolisen valikoiman suunnittelu
• lämpimät pienet tarjottavat
• tuoreet leivonnaiset
• muut joulutuotteet: hillot, mehut, makeiset, glögit

KOULUTUSPÄIVÄ 2

Aika torstai 14.10.2021 klo 15–18

Paikka Savonia ammattikorkeakoulu, Microkatu 1, S-rakennus 5 kerros, opetuskeittiö

Kohderyhmä Joulutorille osallistuvat yritykset/henkilöt, erilaisten joulutapahtumien tuottajat, kaikki matkailijoita palvelevat ruoka/matkailuyritykset, kaikki asiasta kiinnostuneet

klo. 15.00–18.00 Lämpimien juoma- ja ruokatuotteiden valmistaminen, käytännön työt

  • tuotteiden arviointia
  • pakkausvaihtoehtojen arviointia
  • annoskokojen ja hintojen tarkastelua

Kouluttajina Hanna Kyrölä, Savonia AMK ja Marja Niskanen, Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset/ ProAgria Itä-Suomi

Koulutus on maksuton.

Pyydämme ilmoittautumiset Webropol –linkin kautta 30.9.2021 mennessä (linkki sivun yläosassa).

Tilaisuus järjestetään Covid-19 pandemia huomioiden.

Lisätietoja koulutuksesta antaa Marja Niskanen p. 0400 905 782,  marja.niskanen@maajakotitalousnaiset.fi tai Hanna Kyrölä p.0447855022, hanna.kyrola@savonia.fi

Liiketoimintaosaamista Pohjois-Savon ruokamatkailuun – European Region of Gastronomy hankkeiden kehitystyön tavoite on lähiruokaohjelman tavoitteiden mukaisesti vahvistaa lähiruoka-alalla olevien toimijoiden (ravintolat ja muut ravitsemispalvelut, matkailuyritykset, luovien alojen yritykset ja toimijat sekä oppilaitokset) yhteistyötä sekä tehostaa alan kehittämistä. Hankkeessa kehitetään maakunnan elintarvike-, matkailu-, hyvinvointi- ja luovien alojen yritysten vastuullisen ruokamatkailun osaamista.