Menestyksekkään ja tunnelmallinen joulutapahtuma tarvitsee herkullisia joulun tuoksuja ja maukkaita elämyksiä. Tutustutaan Saksan joulutorin suosituimpiin tuotteisiin ja suunnitellaan omiin tapahtumiin sopivia joulunajan ruokatuotteita ja juomia lähiraaka-aineista. Tarjottavien ideointi yhdessä, jotta joulutapahtumissa olisi mahdollisimman monipuolinen tarjonta ostaville asiakkaille.  

KOULUTUSPÄIVÄ 1  

Aika torstai 7.10.2021 klo 15–18 

Paikka Sawohouse Tarhakuja 1, 70780 Kuopio 

Kohderyhmä Joulutorille osallistuvat yritykset/henkilöt, erilaisten joulutapahtumien tuottajat, kaikki matkailijoita palvelevat ruoka/matkailuyritykset, kaikki asiasta kiinnostuneet 

Ohjelma: 

 klo 15 Tervetuloa, Hanna Kyrölä, Savonia AMK 

klo 15.05–15.45 Elintarvikkeiden tilapäinen myynti 

  • omavalvonta ja ilmoitukset 
  • hygieniaan liittyvät asiat 
  • pakkausmerkinnät 

klo 15.45–16.15  Jouluntorin menekkituotteet Saksan joulumarkkinoilla, Minna  Laakkonen  

klo 16.15–16.30 Tarina tuotteen taustalla, Marja Niskanen, Itä-Suomen maa- ja  kotitalousnaiset/ ProAgria Itä-Suomi 

klo 16.30–18.00 Tuotevalikoima Kuopion joulutorille  

yhteistä ideointia ja monipuolisen valikoiman suunnittelu 

  • lämpimät pienet tarjottavat 
  • tuoreet leivonnaiset 
  • muut joulutuotteet: hillot, mehut, makeiset, glögit 

KOULUTUSPÄIVÄ 2  

Aika  torstai 14.10.2021 klo 15–18 

Paikka Savonia ammattikorkeakoulu, Microkatu 1, S-rakennus 5 kerros,  opetuskeittiö 

Kohderyhmä Joulutorille osallistuvat yritykset/henkilöt, erilaisten joulutapahtumien tuottajat, kaikki matkailijoita palvelevat ruoka/matkailuyritykset, kaikki asiasta kiinnostuneet 

klo. 15.00–18.00 Lämpimien juoma ja ruokatuotteiden valmistaminen, käytännön työt  

  • tuotteiden arviointia  
  • pakkausvaihtoehtojen arviointia 
  • annoskokojen ja hintojen tarkastelua 

Kouluttajina Hanna Kyrölä, Savonia AMK ja Marja  Niskanen, Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset/ ProAgria Itä-Suomi 

Koulutus on maksuton.  

Pyydämme ilmoittautumiset Webropol –linkin kautta 30.9.2021 mennessä (linkki sivun yläosassa). 

Tilaisuus järjestetään Covid-19 pandemia huomioiden.  

Lisätietoja koulutuksesta antaa Marja Niskanen p. 0400 905 782,  marja.niskanen@maajakotitalousnaiset.fi tai Hanna Kyrölä p.0447855022, hanna.kyrola@savonia.fi 

Liiketoimintaosaamista Pohjois-Savon ruokamatkailuun – European Region of Gastronomy hankkeiden kehitystyön tavoite on lähiruokaohjelman tavoitteiden mukaisesti vahvistaa lähiruoka-alalla olevien toimijoiden (ravintolat ja muut ravitsemispalvelut, matkailuyritykset, luovien alojen yritykset ja toimijat sekä oppilaitokset) yhteistyötä sekä tehostaa alan kehittämistä. Hankkeessa kehitetään maakunnan elintarvike-, matkailu-, hyvinvointi- ja luovien alojen yritysten vastuullisen ruokamatkailun osaamista.