Mitkä ovat kestävän tuotekehityksen avaintekijät elintarvikealalla?

Liity mukaan kuulemaan, miten kestävän kehityksen periaatteet ja käytännöt, kuten vastuullinen raaka-aineiden hankinta ja ympäristöystävällinen pakkaussuunnittelu, voivat auttaa tuotekehityksessä. Saat arvokasta tietoa ja inspiroivia ideoita kestävämpiin valintoihin elintarvikealalla.

Tapahtumassa käsitellään kestävän kehityksen periaatteita ja käytännön toimia. Puhumme kestävästä raaka-aineiden valinnasta sekä hankinnasta ja toimitusketjun läpinäkyvyydestä ympäristövaikutusten huomioimiseksi tuotekehityksessä.

Lisäksi käsittelemme ympäristöystävällisessä pakkaussuunnittelussa huomioitavia asioita ja teknologian tuomia mahdollisuuksia kestävyystavoitteiden parantamisessa. Tapahtuma tarjoaa arvokasta tietoa vastuullisten valintojen tekemisestä tuotekehitysprosessissa. 

Liity mukaan oppimaan, miten kestävyys näkyy jo nyt elintarvikealalla – aina raaka-aineiden hankinnasta tuotteen elinkaariarviointiin asti.

Ohjelma: 

10.00 Tervetuloa! 

Piia Mikonsaari, projektipäällikkö, KISMET Sustainable Environments -hanke, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

10.05–10.45 Mitkä ovat kestävän tuotekehityksen avaintekijät elintarvikealalla?

Tomi Helin, elintarvikeasiantuntija, Kehitysyhtiö SavoGrow Oy

Tomi Helinin, elintarvikebiotekniikka (FM), insinööri bioprosessitekniikka (AMK), osaamisalueina ovat erityisesti raaka-ainehankinta, tuotekehitys, laatu- ja omavalvontajärjestelmien kehitys, toimitusketjujen ja toimittajien hallinta, auditoinnit ja arvioinnit. Hänellä on 20 vuoden kokemus kansainvälisessä elintarviketeollisuudessa, Procibus tmi.

10.45–11.00 Kestäviä toimintatapoja elintarvikealan yrityksen arjessa

Joni Aisla, yrittäjä, Vaittilan Marjatila

11.00–11.15 Puhtaat marjat pussissa – vastuullisuusperiaatteet marjayrityksen toiminnassa

Heidi Kumpulainen, vastuullisuus- ja tuotekehitysjohtaja, Pakkasmarja Oy