Opintomatka Putkisalon Kartanoon ja Hotelli Punkaharjulle
Lähde benchmarking matkalle tutustumaan Hotelli Punkaharjuun ja Putkisalon Kartanoon. Hotelli Punkaharju on osa ”Suomen paras ruokamatkailutuote 2019” -yrityksiä. Menomatkalla tutustumme Putkisalon Kartanon monipuoliseen liiketoimintaan Rantasalmella sekä palkittuun Saimaa Gastronomy Hotelli Punkaharjun liiketoimintaan sekä yrittäjä Saimi Hoyeriin.
Putkisalon Kartano on maatila, jossa toimintaa on monipuolisesti lampaankasvatuksesta ruokamatkailuun ja majoitukseen. Kohteissa arvostetaan paikallisia puhtaita lähiraaka-aineita sekä pientuottajien tuotteita. Maittavat menut rakentuvat kausituotteiden ympärille ja pöytien antimet vaihtuvatkin vuodenaikojen mukaan.
Kohderyhmä: Kaikki matkailijoita palvelevat ruoka/matkailuyritykset
Ohjelma
7.00 Iisalmi, linja-autoasema
7.20 Lapinlahti, Matin ja Liisan aseman linja-autopysäkki
7.50 Siilinjärvi, linja-autoasema
8.15 Kuopio, kaupungintalon takana Maljalahdenkadun linja- autopysäkki
9.45–11.30 Tervetuloa Putkisalon kartanolle, aamukahvit
Tutustuminen yritykseen ja ostosmahdollisuus tilapuodissa
12.30–13.10 Metsämuseo Lusto, Ravintola Nila
Lounas, omakustanteinen 15 €
13.30–15.00 Tervetuloa Hotelli Punkaharjulle
Yritysesittely ja tutustumiskierros Hotelli Punkaharjussa sekä Saimi Hoyerin luento ”Saimin tie kansainväliseltä mallinuralta Hotelli Punkaharjun yrittäjäksi”.
17.30 Kuopio, Maljalahdenkatu
18.00 Siilinjärvi, linja-autoasema
18.30 Lapinlahti, Matin ja Liisan asema
19.00 Iisalmi, linja-autoasema
Pyydämme ilmoittautumiset 15.10.2021 mennessä Webropol–linkin (kts. sivun ylälaidan Ilmoittaudu tapahtumaan -linkki) kautta.
Mukaan mahtuu enintään 20 osallistujaa.
Lisätietoja koulutuksesta antaa Marja Niskanen p. 0400 905 782, marja.niskanen@maajakotitalousnaiset.fi tai Henna Lehikoinen p. 044 7856021, henna.lehikoinen@savonia.fi
Tilaisuudet järjestetään Covid-19 pandemia huomioiden.
Osallistuthan opintomatkoille vain terveenä!
Liiketoimintaosaamista Pohjois-Savon ruokamatkailuun – European Region of Gastronomy hankkeiden kehitystyön tavoite on lähiruokaohjelman tavoitteiden mukaisesti vahvistaa lähiruoka-alalla olevien toimijoiden (ravintolat ja muut ravitsemispalvelut, matkailuyritykset, luovien alojen yritykset ja toimijat sekä oppilaitokset) yhteistyötä sekä tehostaa alan kehittämistä. Hankkeessa kehitetään maakunnan elintarvike-, matkailu-, hyvinvointi- ja luovien alojen yritysten vastuullisen ruokamatkailun osaamista.