Aluevaalit lähestyvät, mutta mistä niissä oikeastaan onkaan kyse ja mitä ovat uudet hyvinvointialueet, joille nyt haetaan päättäjiä?

Päivitys: Vallitsevasta Korona-tilanteesta johtuen, kaikki aluevaalipaneelit järjestetään etänä. Katso linkit alta:

Paikallisstudiot ja vaalipaneelit pelkästään Teams -yhteyksin netissä:

Uusi vuosi on hyvä aloittaa tiedonhaulla ja sen johdosta järjestämmekin maanantaina 3.1. klo 18.00 aluevaali-infon, joka lähetetään suorana lähetyksenä Suonenjoen studioltamme SavoGrown Facebook- ja YouTube -kanaville. Asiantuntijana toimii tiedolla johtamisen vastuuvalmistelija Eija Peltonen ja infon juontaa SavoGrown Ville Keränen.

Livelähetykseen on mahdollista osallistua somekanavien kautta kommentoimalla ja kysymällä. Koronatilanteen salliessa Suonenjoella, Pielavedellä, Rautalammilla, Tervossa ja Vesannolla on myös järjestetty livestudioita lähetyksen seuraamiseen heille, joilla ei ole mahdollisuutta osallistua verkon välityksellä.

Yhteisen aluevaali-infolähetyksen jälkeen Suonenjoella, Rautalammilla, Tervossa, Vesannolla ja Pielavedellä järjestetään myös paikalliset vaalipaneelit klo 18.45 alkaen. Näihin on mahdollista osallistua koronatilanteen salliessa paikan päällä tai pelkästään etänä Teams-yhteyksin.

Julkaisemme paikallisten vaalipaneelien Teams-linkit lähempänä ajankohtaa tällä sivulla. Seuraa vaali-infoa ja -paneeleja paikallisstudioissa tai netissä.

Paikallisstudiot pelkästään Teams -yhteyksin netissä:

Aluevaali-infon järjestelyistä vastaavat Mukana – tulevaisuuden osallisuusmallit 2025 -hanke ja Osallisuudella uusia palveluratkaisuja ja hyvinvointia Pohjois-Savoon -hanke yhteistyössä Sisä-Savo -lehden, Sisä-Savon kansalaisopiston, Kehitysyhtiö SavoGrown ja Pielaveden kunnan kanssa.