Siirry sisältöön

Tervon digitaalinen ideaseinä aukeaa

Tervon digitaalinen ideaseinä aukeaa

Julkaistu: 2.11.2021
Tervossa ideoidaan viestintää, asumista ja olemista digitaalisen ideaseinän avulla.

Tervossa järjestettiin 1.11.21 kaikille avoin palvelupaja, jossa tarkoituksena oli kerätä ja työstää ideoita muun muassa muuttajakummitoimintaan. Palvelupaja on Mansikan Kirkonkylät Palvelukeskuksina -hankkeessa kehitetty työpajamalli, jonka avulla asukkaiden ideoita kerätään eri teemoihin liittyen.

Nyt avaamme Palvelupajan jatkoksi myös digitaalisen ideaseinän, joka mahdollistaa ideoimisen myös seuraavat kaksi viikkoa omaan tahtiin silloin kun se sinulle sopii. Ideaseinä on auki kampanjamaisesti 2 viikkoa 1.11.-14.11. Kaikki ideat Tervon kehittämiseksi ovat tervetulleita!

Kaikki ideat luetaan tarkkaan ja samalla pohditaan, miten niitä hyödynnetään. Ideoiden eteenpäin saattamiseksi ja jatkojalostamiseksi järjestämme alkuvuodesta 2022 työpajan, johon kutsumme kaikki asiasta kiinnostuneet! 

Kaikkiaan teemoja Tervon ideaseinällä on kymmenen:

  1. Ideat Tervon asukashankintaan
  2. Ideat asumisen mahdollisuuksien markkinointiin ja viestintään
  3. Ideat uusien asukkaiden vastaanottamiseen ja kohtaamiseen
  4. Ideat muuttajakummitoimintaan
  5. Ideoita vapaa-ajanviettomahdollisuuksien tarjonnan kartoittamiseen/kokoamiseen sekä esille tuomiseen (harrastukset, liikunta, kulttuuri, yhdistystoiminta, luonto…)
  6. Ideat Tervon palvelujen esille tuomiseen (esim. Tarinatuvan tarpeet)
  7. Ideat Kyläkammarin toimintaan
  8. Ideat yhteisöllisen toiminnan kehittämiseen
  9. Ideat viestintään (Tervossa – Tervosta)
  10. Muut ideat

Tervon elinvoimaryhmän toiminta on kaikille avointa

Idea työpajasta on noussut kunnan elinvoimaryhmän keskusteluissa, joissa on pohdittu paljon positiivisen kuntakuvan luomista, pitovoiman rakentumista, yrittäjien, järjestöjen ja yhdistysten näkyvyyden paranta- mista sekä potentiaalisten Tervoon muuttajien tavoittamista ja uusien kuntalaisten huomioon ottamista.

Elinvoimaryhmä tapaa kerran kuussa, ja tapaamisiin voi osallistua ilman erillistä ilmoittautumista. Seuraavan tapaamiskerran voi tarkistaa aina kunnan tapahtumakalenterista. Mikäli haluat mukaan elinvoimaryhmän vireään Whatsapp-ryhmään, otathan yhteyttä Henna Ruuskaseen puh. 044 749 9224.

Työpaja järjestetään yhteistyössä Tervon kunnan, OSPA-hankkeen (Osallisuudella uusia palveluratkaisuja ja hyvinvointia Pohjois-Savoon) ja Mukana – Tulevaisuuden osallisuusmallit 2025 -hankkeiden kanssa.

Mukana – Tulevaisuuden osallisuusmallit 2025 -hanketta rahoittaa Kehittämisyhdistys Mansikka ry ”Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin”.

Lisätietoja: