Siirry sisältöön

Ideakilpailu käynnissä: Nuorten joululahja nuorille

Ideakilpailu käynnissä: Nuorten joululahja nuorille

Julkaistu: 19.11.2021
Mansikan Nuoret Mukaan! ja Savogrown Mukana –hankkeet järjestävät Savon Villin Lännen kunnissa Suonenjoki, Rautalampi, Tervo, Vesanto, Pielavesi ja Keitele Nuorten joululahja -ideakilpailun.

Mansikka Ry:n Nuoret Mukaan! -hanke ja Savogrown Mukana – Tulevaisuuden osallisuusmallit 2025 järjestävät Savon Villin Lännen kunnissa Nuorten joululahja -ideakilpailun, jossa haetaan nuorten ideoita siihen, miten 300€ voitaisiin kussakin kuudessa kunnassa nuorten iloksi käyttää. 

Tarkoituksena on etsiä nuorten ideoita ja toteuttaa niistä ainakin yksi. Nuoria rohkaistaan ideoimaan porukalla ja jättämään idea hakuun. Tarjolla on 300€ eniten ääniä saaneelle idealle.

Ideakilpailun aikataulu ja kulku:

  • 1.11. Ideakilpailu alkaa ja Nuorten Joululahja -ideapeli aukeaa Seppo.io -pelillisyysalustalla ja tässä ohjeet peliin kirjautumiseen nuorten (13-29-v) porukoille (suos. 3-6 nuorta, määrä suuntaa antava).
  • Aloittakaa kokoontumalla porukalla mukavaan paikkaan miettimään ja haaveilemaan yhteisestä jutustanne. Antakaa ajatuksille tilaa, ideoikaa vapaasti ja fiilistelkää. Minkä asioiden yhdessä tekeminen houkuttaa? Mikä tulee olemaan yhteinen projektinne? Tässä vaiheessa vääriä tai huonoja ajatuksia ei ole! Kirjatkaa ideat ylös ja valitkaa niistä se projekti, jota nyt lähdette yhdessä toteuttamaan!
  • Peliin pääsee Internet-selaimella osoitteessa: play.seppo.io ja kirjautukaa peliin pelaajana (ryhmä siis joukkueena kirjautuu peliin) PIN-koodilla: D819G9 
  • Antakaa joukkueellenne nimi ja kirjatkaa nimenne myös sekä ottakaa talteen pelaajatunnus, jonka avulla pääsette jatkamaan kesken jäänyttä peliä tai täydentämään vastauksianne
  • Apua ja neuvoja saa kysyä Nuoret Mukaan! -projektikoordinaattori Heidiltä 0443089549.
  • Ideoiden jättöaikaa on marraskuun loppuun saakka
  • Äänestys Instagramissa @nuoret_mukaan -tilillä 1.12 – 6.12. Eniten tykkäyksiä saanut idea kultakin paikkakunnalta voittaa.
  • Kaikista eniten ääniä saanut idea palkitaan pizzalahjakortilla (max. 6 kpl).
  • Voittajat julkaistaan 7.12.
  • Toteutus ja idean toteuttamisen tuki (Nuoret Mukaan! -hanke Heidi Lappi sekä Mukana -hankkeen Ville Keränen ja Heikki Skyttä) erillisen aikataulun mukaan. Toteutus voi olla joko ennen joulua tai vuoden 2022 alussa.

Ideakilpailussa hyödynnetään Nuorten Akatemian Maaliin! -projektisuunnittelupelin kysymyksiä. Samalla nuoret oppivat projektisuunnittelua. Palkintorahat tulevat Mukana! Tulevaisuuden osallisuusmallit 2025 -budjetista.