Siirry sisältöön

Biokaasuselvityksen loppuraportti julkaistu

Biokaasuselvityksen loppuraportti julkaistu

Julkaistu: 21.12.2021

Kehitysyhtiö SavoGrown koordinoima Biokaasulla liikkeelle -hanke selvitti Pohjois-Savon biokaasupotentiaalia SavoGrown alueella (Suonenjoki, Rautalampi, Vesanto, Tervo, Keitele, Pielavesi) sekä Leppävirralla, Iisalmessa, Lapinlahdella, Vieremällä, Sonkajärvellä ja Kiuruvedellä.

Tavoitteena oli: 1) kartoittaa markkinat, määritellä ja etsiä keinoja markkinaehtoisen biokaasun kysynnän vauhdittamiseksi sekä pyrkiä vaikuttamaan peruskysynnän luomiseen (esim. taksit, jäteautot, maitoautot, pendelöijät), 2) suunnitella tuotanto, 3) suunnitella jakeluverkko, 4) selvitetään liiketoimintaedellytyksiä eli mm. rahoittajien ja yritysten kiinnostus investointeihin.

Selvitys toteutettin 1.6.2020-31.12.2021. 

Tutustu loppuraporttiin:

Kysy lisää!