Siirry sisältöön

Ryhtyisinkö mökin vuokraajaksi?

Ryhtyisinkö mökin vuokraajaksi?

Julkaistu: 31.10.2022

Pohditko mökkisi laittamista vuokralle? SavoGrown kokoama aineisto tiivistää oleellisimman siitä, miten mökin vuokraus kannattaa aloittaa, mitä tulee ottaa huomioon ja minkälaisia liiketoimintamahdollisuuksia mökkivuokraus voi tuoda palveluntarjoajille. Linkkien takaa löydät lisätietoa mökin vuokraamisen odotettavista tuloista ja kustannuksista sekä verottajan vinkkejä mökinomistajalle.

Aineisto on tuotettu SavoGrown Tuottava mökki -hankkeessa, jota rahoitti Pohjois-Savon liitto Euroopan aluekehitysrahastosta (2021-2022).

Mökkivuokrauksen ABC

Pohdittavaa vuokrausta aloittavalle (pdf)

Käytänkö välittäjää vai vuokraanko mökin itse? Miten hoidan mökin huollon ja asiakkaiden vastaanoton? Mitä turvallisuusasioita tulee huomioida ja mitä varusteita mökistä tulisi löytyä?

Mökin vuokraus – aineisto mökinomistajalle (pdf)

Miten paljon lisätuloa mökin vuokraus voisi tuoda? Miten laittaa mökki vuokralle? Mökinomistajan verovinkit – miten saada mökin huolto- ja ylläpitokulut verovähennyksiin? Esimerkkilaskelmia eri asteiseen vuokraustoimintaan. Tiedot koonnut tuotteistamiskoulutusta (18.1.2022) varten Ollis Leppänen/Intotalo Oy.

Mökkiloman tuotteistus – aineisto palveluntuottajille (pdf)

Millaisille palveluille on kysyntää ja mitä odotuksia matkailijoilla on? Miten saada lisätuloa matkailusta ja mökkien huoltopalveluista? Vinkkejä tuotteistamiseen ja hinnoitteluun. Tiedot koonnut tuotteistamiskoulutusta (15.2.2022) varten Ollis Leppänen/Intotalo Oy.

Vuokratulojen verotus, verottajan vinkit vuodelta 2022 (pdf)

Miten vuokratuloja verotetaan ja mitä kuluja voi vähentää verotuksessa? Mitä poistoja voi tehdä?

Mökkikansio, word-tiedosto (latautuu suoraan koneelle)

Millainen info-paketti mökistä tulisi löytyä tulevalle vuokralaiselle? Tuottava mökki -hankkeessa tuotettu mökkikansio sisältää kattavan infopaketin vuokramökistä löytyvää mökkikansiota varten. Tiedosto on word-muodossa ja mökinomistaja voi täydentää tietoja omiin tarpeisiinsa sopiviksi.

Lataa Mökkikansio omalle koneelle word-muodossa: