Siirry sisältöön

Ilmastokoordinaattoriksi Anssi Kemppinen

Ilmastokoordinaattoriksi Anssi Kemppinen

Julkaistu: 27.3.2023

Suunnitelmallisen ilmastotyön juurruttaminen Pohjois-Savoon (SISU) -hankkeen toiseksi ilmastokoordinaattoriksi SavoGrown toiminta-alueelle on valittu maatalous- ja metsätieteiden maisteri Anssi Kemppinen Iisalmesta. Kemppinen tekee työtä osa-aikaisesti 50 prosentin työajalla.

Kemppinen toimii tällä hetkellä Parikkalan-Rautjärven Sanomien päätoimittajana ja tulee jatkamaan tehtävässä osa-aikaisesti myös SISU-hankkeen aikana. Kemppisellä on pitkä työura toimittajana Etelä-Karjalassa, mutta taustallaan hänellä ovat ympäristöekonomian opinnot, ja hän on toiminut mm. ELY-keskuksessa tiedottajana.

SISU-hankkeen keskeisenä tavoitteena on laatia SavoGrown alueen kuntiin kuntakohtaiset ilmasto-ohjelmat. Tehtävänä on mm. juurruttaa ilmastotyö osaksi kuntien toimintaa, viedä kunnissa käytäntöön toimenpiteitä ilmastonmuutoksen hillintään sekä siihen sopeutumiseen, kehittää mittareita ilmastotavoitteiden seurantaan, järjestää koulutuksia ja tapahtumia sekä viestiä ilmastoasioista seudulla.

Toiseksi ilmastokoordinaattoriksi SavoGrown alueelle on jo aiemmin valittu Elli Hämynen Rautalammilta. Molemmat aloittavat tehtävässään 2.5.

Lisätiedot