Siirry sisältöön

Kotoutumistyön kehittämistä

Kotoutumistyön kehittämistä

Julkaistu: 11.6.2023

SavoGrown kuntiin on ryhdytty luomaan yhteistä toimintamallia, jotta humanitäärisen ja työperäisen maahanmuuton kautta alueelle muuttaneet saadaan kotoutumaan mahdollisimman mutkattomasti.

Työtä tekee kolmen hengen tiimi: projektipäällikkö Anne Aholainen sekä palvelusuunnittelijat Anu Hytönen ja Sari Leivo. Anu tekee töitä pääasiassa Vesannolta käsin ja vastaa SavoGrown alueen pohjoisista kunnista (Vesanto, Tervo, Keitele, Pielavesi), Sarin vastuualueena ovat Rautalampi ja Suonenjoki.

Mutkatonta kotoutumista -hankkeella vastaamme alueen kotouttamistyön tarpeisiin. Työtä tehdään tiiviissä yhteistyössä kuntien ja alueen muiden toimijoiden kanssa. Hankkeessa tehdään kotoutumistyötä ja mm. järjestetään koulutuksia alueen maahanmuuttajille sekä kotouttamistyötä tekeville.

Kolmivuotista hanketta rahoittaa EU:n Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahasto AMIF sekä Pohjois-Savon kehittämisrahasto.

Ota yhteyttä ja kehitetään alueemme veto-ja pitovoimaa yhdessä!