Siirry sisältöön

Olli Kokander: ”Jokaiseen asiakkaaseen on suhtauduttava samalla kunnioituksella”

Olli Kokander: ”Jokaiseen asiakkaaseen on suhtauduttava samalla kunnioituksella”

Julkaistu: 25.8.2023

Pidetty ja arvostettu elinkeinoasiamiehemme Olli Kokander siirtyy syyskuun alussa Kuopion kaupungin yrityspalveluihin yritysasiantuntijaksi. Viidentoista vuoden ajanjaksolle Suonenjoella mahtuu työtä alueen hyväksi laajalla rintamalla sekä lukemattomia kohtaamisia yrittäjien ja alueen toimijoiden kanssa.

Viisitoista vuotta sitten Olli palkattiin silloiseen Sisä-Savon seutuyhtymään seutukehittäjäksi.

”Työnkuva oli tuolloin enemmän alue- kuin yrityskehittämistä – tavoitteina oli työvoiman saatavuuden varmistaminen, alueen vetovoimaisuuden parantaminen, yrittäjyys- ja liiketoimintaosaamisen kasvattaminen sekä aluemarkkinointi. Eli samanlaisten asioiden parissa painiskeltiin aluekehityksessä kuin nykyäänkin”, kertoo Kokander.

Pikkuhiljaa työn painopiste siirtyi yrityskehittämiseen ja lopulta yritysneuvontaan. Olli on toiminut Suonenjoen nimettynä elinkeinoasiamiehenä, minkä lisäksi erityisvastuualueena on ollut aloittavien yrittäjien neuvonta SavoGrown alueella.

”Päällimmäinen tunne on kiitollisuus. Viisitoista vuotta olen täällä viihtynyt – yrittäjäyhteisö on antanut tosi paljon ja olen saanut heistä kavereita”, kertoo Olli.

Asiakkaalle oma asia on tärkein

SavoGrow hakee parhaillaan elinkeinoasiamiestä Ollin tilalle. Kysymykseen siitä, kenelle yritysneuvojan työ sopii, Ollilla on selkeä mielipide – tietyllä tavalla ulospäinsuuntautunut pitää olla ja tykätä asiakastyöstä.

”Kaikkien kanssa ei tarvitse olla kaveri, mutta kaikkien kanssa on tultava toimeen.”

Myös kunnioittava suhtautuminen asiakkaisiin on tärkeää.

”Asiakkaalle hänen oma asiansa on se kaikkein tärkein. Yhdelle voi tuhannen euron investointi on sama kuin toiselle sadantuhannen. Jokaiseen asiakkaaseen on suhtauduttava samalla kunnioituksella”, sanoo Olli.

”Tämä on työtä, jossa päivät eivät ole samanlaisia. SavoGrowlla työ on ollut itsenäistä ja itseohjautuvaa, pomo ei ole ollut niskaan hengittämässä – se on sopinut minulle”, summaa Olli.

Kuopiossa isot saappaat täytettävänä

Olli siirtyy syyskuun alussa yritysasiantuntijan tehtäviin Kuopion kaupungille.

”Edeltäjäni Unto Juutinen oli Kuopion kaupungin palveluksessa 26 vuotta ja tehtäväkenttä oli laaja. Ihan tarkkaa kuvaa ei vielä ole, mitä minä tulen tekemään, mutta työni keskittyy toimivien yritysten palveluihin”, kertoo Olli.

SavoGrowlla huippuporukka

Uusi työpaikka Kuopiossa lyhentää myös työmatkaa – kilometreissä ehkä enemmän kuin ajallisesti.

”Itselle reilun puolen tunnin työmatka Kuopiosta Suonenjoelle on sopinut tosi hyvin. Aamulla ehtii suunnitella päivän tekemisiä ja kotimatkalla on puolituntia aikaa tyhjentää kovalevy”, toteaa Kokander.

Elinkeinoasiamiehen töitä olisi voinut tehdä enemmänkin etänä niinä päivinä, kun asiakastapaamisia kasvokkain ei ollut, mutta mukava työporukka on ajattanut miehen Suonenjoelle melkein päivittäin.

”Olen kyllä viihtynyt SavoGrowlla älyttömän hyvin – täällä on ihan huippuporukkaa. On kiva olla täällä työyhteisössä paikan päällä, käydä epävirallisia käytäväkeskusteluja ja aina on hyvät jutut kahvipöydässä”, kehuu Olli.

Kiitos Olli näistä vuosista – varmasti vielä törmäillään ❤!

Toivoo, SavoGrown väki