Siirry sisältöön

Rekisteröidy Suonenjoen mansikan nimisuoja-toimijaksi

Rekisteröidy Suonenjoen mansikan nimisuoja-toimijaksi

Julkaistu: 18.6.2024

Sisä-Savon seudun mansikanviljelijöiden, pakkaajien ja pakastajien kannattaa tehdä maksuton rekisteröityminen kunnan elintarvikevalvontaan, jotta Suonenjoen mansikan EU-nimisuojasta saadaan jo tänä kesänä markkinointihyöty irti.

Nimisuojattua Suonenjoen mansikkaa voidaan viljellä Suonenjoen, Rautalammin, Tervon ja Vesannon kuntien (kuntarajat vuoden 2021 mukaan) sekä entisen Karttulan kunnan (kuntaraja 2010) alueilla.

Mikäli mansikanviljelijä, kokonaisten mansikoiden pakastaja tai jäädyttäjä haluaa markkinoida tuotettaan Suonenjoen mansikkana, on hänen tehtävä ilmoitus oman kuntansa elintarvikevalvontaan ennen markkinoinnin aloittamista.

Ilmoitus kunnan elintarvikevalvontaan

Rekisteröintilomakkeessa kysytään lähinnä toimijan yhteystiedot sekä muutama tarkentava kysymys viljelypaikkakunnasta tai myytävistä tuotteista ja jatkojalosteista.

Lomake löytyy oman kunnan elintarvikevalvonnan sivuilta.

Rekisteröintilomake ja ohje Suonenjoki – Rautalampi – Tervo – Vesanto -alueiden toimijoille löytyy Tervon kunnan sivuilta:

Karttulan alueen viljelijät löytävät vastaavat tiedostot Kuopion kaupungin sivuilta:

Lue lisää nimisuojasta:

Suonenjoen mansikka -nimisuoja, merkin käyttö ja valvonta

Suonenjoen mansikka on saanut EU-nimisuojan. Miten ja kuka nimisuojattua nimeä Suonenjoen mansikka voi ja saa käyttää? Miten nimisuojamerkintä täytyy tehdä? Kuka valvoo merkin käyttöä ja miten? Vaatiiko nimisuojatuotteen tuottaminen ja nimen käyttö joitain toimenpiteitä? Tälle sivulle on koottu tietoa Suonenjoen mansikka -nimisuojamerkin käytöstä ja valvonnasta.

Lue lisää