ELTUVA-hanke järjestää teemapäivän kylmäkuivauksesta kiinnostuneille elintarvikeyrityksille. Luvassa on tietoa kylmäkuivausprosessista ja kuivattujen tuotteiden pakkaamisesta, katsaus Kiteen kylmäkuivauslaitoksen palveluihin ja aikatauluihin, sekä tutustuminen UEF:n elintarviketutkimusympäristöön ja uuteen kylmäkuivuriin.

Ohjelma:
12.00 Tervetuloa- Kaisa Raninen, UEF
12.15 Kylmäkuivausprosessi ja tuotekehityskokemuksia- Heli Pirinen, IdeaNature Oy
12.45 Kylmäkuivattujen tuotteiden pakkaukset ja viestintä- Annaleena Hakatie, Verso Finland Oy
13.15 Kahvitauko ja verkostoituminen
13.30 Kuivatuotteiden pakkaaminen- Jaana Hakkarainen PackCompany Oy
14.00 Kiteen kylmäkuivauslaitoksen palvelut ja aikataulu- Timo Väänänen, Nordic Freeze Dry Oy
14.30 Tutustuminen UEF:n elintarviketutkimuslaboratorioihin ja kylmäkuivuriin.

Ilmoittaudu mukaan 5.6 mennessä.

Tapahtuman puheenvuoro-osuuksiin on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä. Elintarviketutkimuslaboratorioon ja kylmäkuivuriin tutustuminen tapahtuu paikan päällä.

Eltuva-hanke:

Toteutusaika: 01.01.2023 – 31.12.2025

Rahoittaja: Pohjois-Savon liitto Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR)

Partnerit: Itä-Suomen yliopisto