Tila ja aika omien ideoiden kehittämiselle, yhdessä

Kokoonnuimme torstaina 30.12. klo 14 – 17 pilotoimaan Tulevaisuustalkoot konseptia Rautalammille. Idea oli tullut yhdeltä alueemme asukkaalta. Hän halusi, että kokoonnuttaisiin porukalla kehittämään omaa yhteisöä kehittäviä ideoita.

Usein meillä on monenlaisia ideoita, mutta ajan ja paikan takia niitä ei tule kehitettyä. Ideat jäävät ideoiksi, eikä ne kehity eteenpäin. Päätimme siis tarjota ajan ja paikan asukkaiden ideoiden kehittämiselle.

Kokeilu oli onnistunut ja haluamme jatkaa ideointia, joten ajattelimme että kokoontuisimme säännöllisesti kuukauden viimeinen torstai kehittämään ideoita yhdessä eteenpäin.

Tällä kertaa olemme verkossa, jotta voimme kokoontua isommallakin porukalla turvallisesti ja osallistuminen laajemmalta alueelta mahdollistuu. Lämpimästi tervetuloa mukaan koko alueen asukkaat!

Sanapilvi jossa korostuu luonto yhteisöllisyys yhteistyö ja ohjelmointi

Millaisia ideoita kehitetään?

Tulevaisuustalkoissa kehitetään nimenomaan teidän ideoita. Saat esittää idean, ja voimme sparrata sitä yhdessä. Viime kerralla esiin nousi 13 ideaa laajalti eri aiheista, sukututkimuksesta, tapahtumaradion kautta luonnon ja kulttuurin keskukseen.

Kaikki ideat yhteisöjen, arjen ja ympäristön kehittämiseen liittyen ovat tervetulleita!

Kenelle tulevaisuustalkoot on suunnattu?

Tulevaisuustalkoot ovat kaikille alueemme asukkaille, täältä kotoisin oleville tai täällä työ- tai vapaa-aikaansa viettäville. Lämpimästi tervetuloa!

Mitä tulevaisuustalkoissa tapahtuu?

Tulevaisuustalkoot aloitetaan virittäytymisellä ja esittäytymisellä. Valmistaudu esittelemään itsesi kertomalla oma nimesi ja kolme asiaa/teemaa, jotka sinua kiinnostavat. Sen enempää ei tarvita.

Esittäytymisen jälkeen sinulla on mahdollisuus nostaa idea yhteiseen kehittämiseen ja sparraukseen. Idean ei tarvitse olla millään tavalla valmis, idea ja ajatus riittää. Sitä lähdetään sitten porukalla viemään eteenpäin. Idea on sinun, ja saat käyttää tai olla käyttämättä muiden ajatuksia oman ideasi eteenpäin viemiseksi.

Lopuksi käymme vielä porukalla läpi, mitä näistä tulevaisuustalkoista jäi merkityksellisenä mieleen ja jatkamme kohti tulevaisuutta, ja näemme jälleen seuraavan kuukauden viimeisenä torstaina.

Milloin seuraavat tulevaisuustalkoot järjestetään?

Seuraavat tulevaisuustalkoot ovat torstaina 27.1.2022 klo 17:30 – 19:30. Tervetuloa mukaan!

Missä voin ilmoittautua?

Ilmoittautu mukaan tämän linkin takaa. Pyydämme ilmoittautumista, jotta voimme olla teihin yhteydessä ennen ja jälkeen tapahtumaa.

Mukana hanketta rahoittaa Kehittämisyhdistys Mansikka