Tule kuulemaan Suonenjoen mansikka -nimisuoja-asiaan liittyen nimisuojamerkin käytöstä ja valvonnasta!

Tärkeää tietoa tarjolla ETENKIN NIMISUOJA-ALUEEN MANSIKAN VILJELIJÖILLE! Suonenjoen mansikka -nimisuoja-alueeseen kuuluvat ent. Karttulan alue Kuopiosta, Suonenjoki, Rautalampi, Tervo ja Vesanto! 

Myös muut asiasta kiinnostuneet voivat osallistua. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.

Ohjelma

Tilaisuuteen tulevat puhumaa:

  • Nimisuojamerkin käyttö: erikoissuunnittelija, ETM Marjo Särkkä, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti, Erityiseksi todettu -hanke ja
  • Valvonta-asiat: Niina Matilainen Ruokavirasto

Lähetä ennakkoon kysymyksiä – viimeistään ke 31.1.2024!

Miten ja kuka nimisuojattua nimeä Suonenjoen mansikka voi ja saa käyttää? Miten nimisuojamerkintä täytyy tehdä? Kuka valvoo merkin käyttöä ja miten? Vaatiiko nimisuojatuotteen tuottaminen ja nimen käyttö joitain toimenpiteitä, esim. rekisteröitymistä? Yms.? Nyt on oikea aika selvittää nämä ja monet muut seikat ja valmistautua tulevaan marjakauteen. Suonenjoen mansikka -nimisuojapäätös tulee kiinnostamaan kuluttajia sekä mediaa. Osaatko kertoa, mistä on kysymys, jos asiakkaasi siitä kysyy?

Pyydämme lähettämään ennakkokysymyksiä merkin käyttöön ja valvontaan liittyen etukäteen, niin voimme lähettää ne tilaisuuden luennoitsijoille ennen tilaisuutta – näin saadaan heti vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin! Lähetä kysymykset mielellään viimeistään ke 31.1.2024.

Tilaisuuden järjestää: Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistys ry, yhteistyössä Marjaosaamiskeskuksen MARKO-hankkeen ja Suonenjoen kaupungin kanssa.

Tervetuloa!

Lisätietoja JA ENNAKKOKYSYMYKSET NIMISUOJAMERKIN KÄYTTÖÖN JA VALVONTAAN LIITTYEN: Raisa Haavikko, SSMY/Marjaosaamiskeskus, puh. 040 164 6670, raisa.haavikko@marjanviljelijat.fi. Ennakkokysymyksiä voi jättää myös ilmoittautumisen yhteydessä. Kiitos etukäteen!

Vinkki:

Käy kurkkaamassa linkin takaa mitä ajatuksia nousi esiin 22.11.2023 järjestetyssä nimisuojainfotilaisuuden ideariihessä Suonenjoen mansikka -nimisuojasta. Ideariihessä paneuduttiin pienryhmissä pohtimaan ja ideoimaan Suonenjoen mansikka -nimisuojan hyötyjä ja mahdollisuuksia ym.:

Mansikan nimisuojainfosta uusia ideoita

Miltä kuulostaisi, jos Sisä-Savon sisääntuloväylien varsille pystytettäisi kyltit ”Saavut nimisuojatun mansikan viljelyalueelle”? Tai jos ravintolat …

Lue lisää