Biokipinä on tiedotushanke, jossa jaetaan ajantasaista tietoa biotaloudesta alueen yrityksille ja muille toimijoille. Hankealueen tärkeimmät biotalouden toimialat ovat marjanviljely, maatalous, elintarviketeollisuus ja metsäteollisuus.

Hanke tarjoaa yrityksille mahdollisuuden:

1. Tutustua konkreettisiin biotalouden esimerkkeihin omalta toimialalta

2. Saada tietoa biotalouden investoinneista ja rahoituksesta

3. Verkostoitua ja saada uusia ideoita liiketoimintaan.

Hankkeessa pureudutaan muun muassa kierrätyslannoitteisiin, uusiutuvaan energiaan, biokaasuun, biohiileen ja maaperän kasvukuntoon. Järjestämme eri toimialoille suunnattuja webinaareja ja tapahtumia, joissa jaamme yrityksille käytännöllistä tietoa. Tiedonvälityksessä hyödynnämme useita viestintäkanavia. Lisäksi teemme yritysvierailuja hankealueella ja kauempana.

Pysy ajan tasalla!

Saat tietoa biotalouden uusimmista suunnista hankealueella tältä nettisivulta sekä Instagramista @biokipina. Jos sinulla on ideoita tai kiinnostuit muuten hankkeesta, ota reilusti yhteyttä:

Tulevat tapahtumat

Biokaasu-työpaja ja opintomatka Toholammin WeKas Oy:n biokaasulaitokselle ke 15.11.

Kuivike-työpaja 11/2023 – Tarkentuu syyskuun aikana. Tavoitteena löytää uusia kuivikevaihtoehtoja hevostalleille.

Tulevat opintomatkat

12.-15.9.2023 Matka Tanskaan Samsoen ”uusiutuvan energian saarelle”

Mansikka ry:n EKOTEKOja- ja SavoGrown Biokipinä-hankkeet järjestävät tutustumismatkan 12.-15.9.2023 Tanskaan Samsøn kuntaan, joka on maailman mittakaavassa edelläkävijä energiaomavaraisuudessa. Kunnassa asuu vajaa 4000 asukasta, ja alueella on kärsitty muuttotappioista kuten Pohjois-Savon maaseutualueillakin. 15 vuoden sinnikäs työ kestävän kehityksen parissa on tuonut kuntaan kuitenkin täysin uudenlaista toimintaa ja kääntänyt väestökehityksen muuttovoittoiseksi! Nuoriin vetoaa nimenomaan kunnassa tehdyt kestävät ratkaisut. Samsøn Energia-akatemia järjestää matkan aikana mm. työpajan, jossa koetetaan löytää sovellettavia ideoita myös tänne meidän alueellemme.
Matka on täytetty.

Menneiden tapahtumien aineistoja

Lähde: www.luke.fi/fi/tilastot/indikaattorit/biotalous-lukuina