Siirry sisältöön

Maailman parasta mökkielämää rakennetaan yhdessä

Maailman parasta mökkielämää rakennetaan yhdessä

Julkaistu: 2.2.2023

Pohjois-Savo haluaa maailman parhaaksi mökkeilyseuduksi. Vapaa-ajan asukkaita haastetaan kertomaan, miten he mökkeilevät, ja mitä toiveita ja ideoita heillä on mökkipaikkakuntansa kehittämiseksi.

Monipaikkaiset ja vapaa-ajan asukkaat ovat kiinteä osa paikallista kuntayhteisöä ja aktiivisia toimijoita kunnan kestävän kasvun rakentamisessa. SavoGrown Monipaikkaisuuden tiedolla johtamisen hankkeessa halutaan kuulla heidän ajatuksiaan ja tarpeitaan, ja kehittää aluettamme ja palveluitamme yhdessä.

Kuudella pilottialueella on nyt käynnissä Mökkiläiskysely, jolla selvitetään monipuolisesti vapaa-ajan asumisen tilannetta, sen vaikutuksia ja mökkiläisten toiveita. Koska unelmienkaan mökkielämä ei ole tasaista, kyselyt on jaettu säännöllisesti toistuviksi kausikyselyiksi. Nyt käynnissä olevalla talvikyselyllä kerätään tietoa 1.10.2022-31.1.2023 väliseltä ajalta.

Kysely koskee erityisesti vapaa-ajan asuntojen omistajia, joiden vapaa-ajan asunto sijaitsee seuraavilla alueilla:

  • Iisalmi, Runni-Kurenpolvi-Koljonvirta-Laidunmäki-Pörsänmäki
  • Kuopio, Litmaniemi (Vehmersalmi)
  • Sonkajärvi, Jyrkkä
  • Suonenjoki, Iisvesi-Miekkavesi
  • Vesanto, Närhilä-Pienola-Horontaipale-Niinivesi-Tiitilänkylä
  • Vieremä, Salahmi-Marttisenjärvi-Nissilä

Kyselyyn voi vastata, vaikka vapaa-ajan asunto sijaitsisi muualla kyseisten kuntien alueella.

Kyselyt löytyvät osoitteesta www.savogrow.fi/mokkeily. Vastaajien on mahdollista osallistua samalla lahjakorttiarvontaan ja tilata uutiskirje, joka tuo sähköpostiin seuraavat kausikyselyt sekä yhteenvedon siitä, miten kerättyjä tietoja on hyödynnetty.

Kysely on osa SavoGrown hallinnoimaa Monipaikkaisuuden, etätyöskentelyn ja matkailun tiedolla johtaminen -hanketta, jossa kerätään säännöllisesti tietoa vapaa-ajan asumisesta.

Hanketta rahoittavat Pohjois-Savon liitto / EAKR, Pohjois-Savon kehittämisrahasto, Ylä-Savon seuturaha, SavoGrown alueen kunnat, Kuopion kaupunki ja Siilinjärven kunta.

Lisätietoa hankkeesta: www.savogrow.fi/monipaikkaisuus

Kysy lisää!