Siirry sisältöön

Kunnat myönteisiä Pohjois-Savon Matkailu Oy:n jatkoneuvotteluille

Kunnat myönteisiä Pohjois-Savon Matkailu Oy:n jatkoneuvotteluille

Julkaistu: 13.9.2022

Jo 16 Pohjois-Savon kuntaa on tehnyt positiivisen päätöksen olla mukana jatkoneuvotteluissa Pohjois-Savon maakunnallisen matkailuorganisaation – Pohjois-Savon Matkailu Oy:n – perustamiseksi. 

Viimeisimpänä mukaan lähtivät Kiuruvesi ja Lapinlahti, joiden kunnanhallitukset päättivät asiasta eilen. Sonkajärven osalta asian käsittelyaikataulu on vielä auki. Varkaus ja Joroinen ovat tehneet päätöksen seurata miten yhteistyösopimuksen valmistelu etenee ja päättää mukaan lähtemisestä myöhemmin. 

”Asia etenee suunnitellussa aikataulussa ja kunnat ovat suhtautuneet maakunnallisen matkailuorganisaation perustamiseen positiivisesti – vielä yhtään kielteistä päätöstä emme ole kunnilta saaneet”, iloitsee työtä SavoGrowlla vetävän Pohjois-Savon Lakeland 2 -hankkeen projektipäällikkö Sari Hyttinen.

Prosessin seuraava vaihe tulee olemaan yhtiön perustamisasiakirjojen laadinta, jota varten tullaan kilpailuttamaan tarvittavat asiantuntijapalvelut. Syksyn aikana tullaan käymään tarkempia osakasneuvotteluja kuntien ja yritysten kanssa.

MISTÄ ON KYSE?

Maakunnallista matkailun yhteistyömallia on valmisteltu työryhmässä, johon on koottu laajasti yrityssektorin, seutukuntien ja matkailun sidosryhmien toimijoita. Työryhmä ehdottaa kuntien ja yritysten yhdessä omistaman Pohjois-Savon Matkailu Oy:n perustamista. Uusi organisaatio edustaisi maakuntaa ulospäin ja keskittyisi nimenomaan kansainvälisen matkailun kehittämiseen.

Työ toteutetaan osana SavoGrown koordinoiman Pohjois-Savon Lakeland 2 -hankkeen toimintaa.

Lisätiedot Matkailun digitaalisesta työtilasta (vaatii rekisteröitymisen)

Matkailun yhteistyösopimus »